Obećanja Frame Kaptol

Zahvalni što još jednu godinu svoje mladosti možemo posvetiti Kristu, u subotu 27. travnja izrekli smo svoja obećanja u crkvi posvećenoj upravo našem serafskom ocu sv. Franji. Milosti i blagoslovi slijevali su se s oltara na sve mlade duše koje su došle i sudjelovale u našoj radosti. A bilo je mnogo duša. Žednih Krista.

Tijekom misnog slavlja primili smo nove taue koji će nas kroz godinu dana podsjećati da smo se stavili u službu Kraljevstva Božjeg i da nam je u toj službi upravo križ glavno oružje, Euharistija snaga, a sva braća i sestre, Šimuni Cirenci, spremni pružiti ruku kad je najpotrebnije.

I doista, predivno je bilo gledati svu tu mladost koja je spremna gorjeti za Krista i time uzvratiti ljubav Ljubavi koja nije dovoljno ljubljena. Radost koju smo primili tijekom Mise nastavili smo nositi i tijekom proslave u dvorani OŠ Miroslava Krleže. Pjesmom i plesom slavili smo Gospodina i posvjedočili da se istinsko veselje ne nalazi u alkoholu i razuzdanosti nego u srcu koje je dovoljno otvoreno i slobodno da hvali i slavi Gospodinovo Ime. I slavili smo Ga. I znam, da je i On bio prisutan s nama.

Jer „bez njega ne možemo učiniti ništa…“

Lara Bušić, Frama Zagreb – Kaptol

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)