Škola animatora

Škola animatora framaški je susret na kojem se sudionici pripremaju za animatorstvo u bratstvu Frame. Animator je mlada osoba koji vodi susret u mjesnom bratstvu ili potiče rad prilikom rada u skupinama – bilo na mjesnoj, područnoj ili nacionalnoj razini.

Školu za animatore uglavnom vode stariji i iskusniji u animatorstvu te ponekad duhovni asistenti. Neki od najčešćih njenih dijelova su predavanja, radionice, rad u skupinama te dio u kojem sami sudionici imaju priliku osmisliti svoj susret. Statut Frame ne definira školu za animatore kao susret s određenim dijelovima pa se njezina organizacija te sama struktura može razlikovati od područja do područja, no uvijek je s istim ciljem – naučiti mlade kako biti animator.

To nije tipična škola na kakvu smo navikli. Na njoj nećeš dobiti gotove postupke koji uvijek funkcioniraju i koje trebaš u određenoj situaciji primijeniti, to je mjesto gdje će te pokušati naučiti razmišljati, razvijati ideje… Na školi animatora dobit ćeš samo smjernice koje ćeš kroz svoje animatorstvo graditi, prilagođavati i mijenjati.

Kad završiš školu za animatora, to nije jamstvo da ćeš biti dobar animator ili znak da si naučio sve. To je samo početak, upisnica u onu pravu školu koju ćeš tek početi pohađati.