Seminar za voditelje formacije

Seminar za voditelje formacije održava se dva puta godišnje, jednom na područnoj razini (obično u trajanju od dva dana), a jednom i na nacionalnoj razini (seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu, obično u trajanju od četiri dana). Kao što i sam naziv kaže – na seminaru su nadasve pozvani sudjelovati voditelji formacije i oni odgovorni u bratstvima Frame, počevši od predsjednika.

Svaki seminar nudi niz ljudskih, kršćanskih i franjevačkih sadržaja koji su na izgradnju sudionika. Najveća pozornost usmjerena je na formaciju pa su tako dosadašnji seminari bili posvećeni određenim razdobljima formacije (razdoblju upoznavanja s bratstvom, razdoblju priprave za obećanja te razdoblju obećanja i produbljivanja poziva).

Na seminaru se nude konkretne smjernice i ideje koje odgovorni mogu primijeniti u svojim bratstvima s ciljem unaprjeđivanja formacije članova. Seminar je i mjesto susreta te prilika za razmjenu iskustava između bratstava kojom obogaćujemo jedni druge, stoga je bitno da se na njega odazovu predstavnici svih bratstava.