XVI. škola animatora i seminar za voditelje formacije – Molve

Ovogodišnja područna škola animatora i seminar za voditelje formacije održao se u Molvama s geslom: „Nitko neka ne prezire tvoje mladosti, nego budi uzor vjernicima u riječi, u vladanju, u ljubavi, u vjeri, u čistoći.“

Škola animatora

U Molvama smo se okupili u petak navečer u osnovnoj školi. Smjestili se i otišli na križni put i na Misu. Kad smo se vratili izmolili smo večernju i pojeli večeru. Nakon večere smo se podijelili na one koji idu na seminar za voditelja formacije i na one koji idu na školu animatora. Školu animatora nam je vodio bračni par, Paula i Lovro. Govorili su nam o nekim karakteristikama animatora, o problemima koji nas mogu snaći i kako bi se jedan animator trebao ponašati. Predavanje su podijelili na četiri dijela te ih jako dobro i zanimljivo obradili. U petak nakon kratkog predavanja, otišli smo u crkvu na klanjanje. Cijela subota nam je bila ispunjena predavanjima, ali i slobodnim vremenom kako bi se sprijateljili s ostalim framašima. Navečer smo imali zabavni program, koji mi se jako svidio. U nedjelju smo imali završno predavanje i podjelu diploma. Nakon svega smo imali krunicu i misu.

Cijela škola animatora mi se jako svidjela jer sam shvatila što sve treba imati jedan animator i na čemu sve trebam poraditi. Bilo mi je jako lijepo zato što sam upoznala puno novih framaša koje jedva čekam opet vidjeti i zato što sam vidjela stare prijatelje s kojima sam produbila prijateljstva. Škola animatora mi je pridonijela duhovno, ali i svjetovno. Drago mi je što sam otišla.

Eva Bebek, Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska 

 

Seminar za voditelje formacije 

Okupili smo se na seminaru za voditelje formacija kako bi izmijenili dosadašnja iskustva, razgovarali o problemima s kojima se susrećemo kao voditelji formacija u mjesnom bratstvu te zajedno došli do njihovih rješenja uz pomoć duhovnog asistenta i dva područna vijećnika koji su vodili seminar. Na kraju našeg trodnevnog susreta izašli smo sa znanjem kako voditelj formacija služi bratstvu u ulozi prijatelja, uzora, autoriteta i odgajatelja. Kako on brine za bratstvo i svaku pojedinačnu osobu u njemu, brata ili sestru. On je ovdje kako bi primijetio što bratstvu nedostaje, koji su njegovi problemi, s čime se braća i sestre bore. Aktivno djeluje na formaciju obećanika, primljenika i simpatizera. Osmišljava i provodi poučne, zanimljive i privlačne formativne susrete te pomaže braći i sestrama pri osmišljavanju koncepta za njihov susret i realizaciji samog susreta.

Mia Habek, Frama Varaždin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)