Obećanja Frame Sesvetska Sopnica

Nekima prva, nekima sedma, ali svima važna. To su ta obećanja! Dan koji svake godine doleti i uhvati nas na prepad, a mi, na neki čudesan način, uvijek spremni.

Prošlu nedjelju, 11. lipnja 2023., pod Svetom Misom koju je predvodio fra Josip Ćibarić, OFMCap., 13 framaša i framašica iz Sesvetske Sopnice, reklo je svoje „Evo me“. Pod geslom: „Milosrđe mi je milo, a ne žrtva. Ta ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.“ (Mt 9, 13) dali smo svoja obećanja Bogu i bratstvu kojem pripadamo. Izabrali smo ovo geslo jer, kako je i Isus milo ljubio svijet, moramo ga i mi milo ljubiti – na to smo svi pozvani.

„Dan prije tog posebnog datuma, u naše smo bratstvo primili Anamariju. Bili smo sretni, obuzelo nas je zajedništvo. Cijela ta subota prije bila je kao neočekivana mini duhovna obnova, ali ona obnova koja vas spaja i gradi međusobni bratski odnos. Dan obećanja, za mene osobno, bio je poseban. Bila sam uzbuđena kao da su mi to prva obećanja. Ta su obećanja još posebnija zbog mojih framaša. Hvala Bogu na njima i na tom predivnom danu. Kao što je majka Terezija rekla: ‘Ne smijemo se bojati ljubiti do boli jer ljubav je davanje do boli.’“ – Nika Ešegović, Frama Sesvetska Sopnica

„Taj dan je sam po sebi započeo čudesno. Čim sam se probudio, znao sam da sam spreman. Inače sam sklon nervozi pred nastupima, ali toga dana u meni nije bilo ni zrna straha. Osjećaj koji me preplavio kada sam prvi put postao obećanik je za mene bio nešto predivno i jednostavno nisam mogao obrisati osmijeh s lica. Mislim da je najveći razlog mog iščekivanja bio osjećaj odgovornosti i odanosti prema Isusu Kristu. Sebi sam postavio određene ciljeve koje želim ostvariti te sam se odlučio prepustiti vjeri da me vodi.“ – Slavko Mamić, Frama SesvetskaSopnica

Nakon Svete Mise, ostali smo zajednički slaviti s ostalim framašima iz drugih bratstava. Veselimo se nadolazećoj godini i zajedništvu koje će nas svakodnevno ispunjavati!

Antonela Vidmar, Frama Sesvetska Sopnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)