Obećanja Frame Našice

Stigao je i taj dugo iščekivani dan! U subotu, 3. lipnja 2023., u crkvi svetog Antuna Padovanskog u Našicama, čak 19 mladih izreklo je svoje „Evo me!“ Službeno smo proslavili 30 godina postojanja naše Frame Našice!

Svetu Misu predvodio je naš duhovni asistent, fra Vinko Brković, OFM, koji nam je pobliže objasnio naše geslo „Prijatelj ljubi u svako vrijeme, a u nevolji i bratom postaje.” (Izr 17,17), te nas poticajnim riječima ohrabrio za daljnje kročenje putem Krista i svetoga Franje. Nakon euharistijskog slavlja, druženje smo nastavili programom u dvorani Emaus. Program je započeo filmom, u kojem se mogao vidjeti rast naše frame kroz 30 godina te mnogo fotografija naših framaša! Nakon filma, stariji i bivši framaši („jednom framaš, uvijek framaš”) i naš vjerni Čiko, posvjedočili su nam kako je frama izgledala u svojim početcima.

Na samom kraju programa, svi prisutni imali su čast vidjeti i čuti uživo premijeru naše himne kojoj potpisujemo tekst i glazbu. Himnu su, naravno, pjevale i svirale naše sNašice! Nakon programa uslijedilo je druženje, uz pjesmu, ples i napuhanac koji je privukao čak i „veliku djecu“. Vjerujem da nam je svima ovaj dan bio na izgradnju, posebno obećanicima koji će sada veselo nastaviti svjedočiti Krista i kročiti putem svetoga Franje i svete Klare! Mir i dobro!

Ana Stefani Kumrić, Frama Našice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)