Obećanja Frame Vukovar

Nova godina, nova obećanja i nova iskustva. Subota 18. veljače 2023. bila je poseban dan u našoj Farmi! U Župi sv. Filipa i Jakova pod Svetom Misom u 18:30, 13 framaša dalo je svoja obećanja. Jedanaest framaša po prvi puta dalo je svoja obećanja dok su dvije framašice obnovile svoja obećanja.

Tjedan prije samih obećanja imali smo duhovnu obnovu koja je za mene bila posebna. Duhovnu obnovu vodio je fra Vinko Brković, OFM na temu našeg gesla: „Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje.“ (Ps 139, 23) Također, pričali smo i o poniznosti, našim naporima i ciljevima. Ta dva dana bila su nam jako zanimljiva. Za kraj duhovne obnove imali smo primanja novih framaša. U bratstvo je primljeno čak 9 framaša. Sve smo to zaključili finim ručkom i jako lijepom poukom: „Ne sumnja se u svoje ciljeve, nego u napore.“

Tjedan dana poslije održala su se obećanja. Misu je predslavio fra Mislav Lukačević, OFM. Svoju je propovijed zaključio poučnom rečenicom: „Sve je naše, a mi smo Kristovi.“ Nakon svečanog dijela, u pastoralnom centru sv. Bone imali smo domjenak. Najeli smo se, a poslije toga smo svi zajedno pogledali film kojega smo snimili i pripremili framašima, obiteljima i prijateljima… A kako to inače biva, druženje smo zaključili pjesmom i plesom!

Ovo su moja prva vukovarska obećanja i jedva sam ih čekala. Naporno smo radili i sa zborom i s Framom kako bi uspjeli pripremiti sve da bude dobro. Uz par izgubljenih živaca i puno smijeha završili smo i ovogodišnja obećanja. S nestrpljenjem i radosti čekamo iduća.

Iva Penava, Frama Vukovar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)