Obećanja Frame Zagreb – Ksaver

Ponosno, pod geslom „Nek’ mi se uzdigne molitva kao kad pred Lice Tvoje“ (Ps 141, 2), 6. prosinca 2022. u nedjelju tijekom Svete Mise održana su obećanja Frame Ksaver. Misu je predslavio fra Matej Jovanovac, TOR, naš duhovni asistent. Obećanja su ove godine primile po prvi puta Iva Tara Drmić i Katarina Šelendić, a iskusnije obećanice su Iva Mamić, Dora Subotić, Petra Subotić te Laura Marija Vajs.

Kako ja spadam u skupinu „iskusnijih framašica“ moram reći da sam imala osjećaj kao da su mi opet prva obećanja. Oduševilo me, ali i prestrašilo koliku dubinu sam čin sadržava. Iznova sam dirnuta u veličinu Božje ljubavi i kako cijeli obred Mise, a tako i naša framaška obećanja tako to divno prikazuju. Rečenica iz nedjeljnog čitanja sv. Pavla apostola Rimljanima (Rim 15, 4-9) „Prigrlite jedne druge kao što je Krist prigrlio vas na slavu Božju“ samo me još više nadahnula. Uvjerena sam da su sve obećanice, a tako i ja željne slijediti Evanđelje uz nadahnuće sv. Franje Asiškoga.

Ovim putem želim zahvaliti našem fra Mateju Jovanovcu na konstantoj podršci i poticaju. Uz njegovo vodstvo imali smo duhovnu obnovu s našom braćom iz Frame Kloštar Podravski koja nas je još više zbližila i pripremila za naša obećanja.

Za kraj, želim zahvaliti svim framašima, župljanima, bivšim framašima, prijateljima i našim obiteljima na prisustvovanju, znate koji ste!

Petra Subotić, Frama Zagreb – Ksaver

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)