Obećanja Frame Beč

U subotu 15. listopada 2022., 16 framaša dalo je svoja obećanja pod geslom „Duh sveti poučit će vas u taj čas što valja reći.“ (Lk 12,12)

Obećanici su se za taj dan pripremali prethodne godine tako što su bili redoviti na susretima, vodili susrete i bili aktivni na Svetim Misama čitanjem, pjevanjem ili odlaskom na hodočašća.

Tjedan prije obećanja, 7. – 9. listopada, imali smo duhovnu obnovu pod istim geslom. Katehezom, Misama, molitvom, klanjanjem, osamom i upoznavanjem jednih drugih pripremili smo se duhovno za naš veliki dan. Duhovna obnova održala u Niederrussbachu koju je vodio duhovni asistent fra Darko Grmača, OFM. Za obećanja je stigao velik broj framaša iz Zagreba, koji su uveličali naše slavlje.

Obećanici su sa svećenicima i ministrantima u procesiji započeli misno slavlje. Misu je predslavio fra Darko. Nakon misnog slavlja su se svi prisutni pridružili zajedničkim druženjenjem u župnoj dvorani gdje je bila večera, prikazivanje videa o prošloj framaškoj godini te se slavilo uz pjesmu i veselje.

Duh Sveti nas je zaista naučio što valja reći u taj čas. Zahvalni smo na našem zajedništvu i ljubavi jedni prema drugima s nadom da ćemo ispuniti što smo obećali pred Bogom i jedni prema drugima te našim gostima iz Hrvatske koji su neumorno bili uz nas.

Antonela Đeno, Frama Beč

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)