Obećanja Frame Bjelovar

U razdoblju od 2. do 4. rujna 2022. pripremali smo se za najvažniji događaj u framaškoj godini. Duhovnu obnovu predvodio nam je fra Vinko Brković, koji nas je svojim nagovorima, Misama i razgovorima duhovno pripremio za naša obećanja. Fra Vinku zahvaljujemo na odazivu i na riječima utjehe, potpore i ohrabrenja. Nastojat ćemo to prenijeti u svakodnevni život.

Nakon duhovne priprave napokon je, u velikom iščekivanju, došao i taj dan – naša obećanja. U subotu, 10. rujna 2022. na Misi u 18 sati, koju je predvodio naš duhovni asistent fra David Sedlar, naših četrnaest framaša reklo je Gospodinu svoj: „Evo me!“ pod geslom „Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski!“ (Mt 5,48) Na prvu djeluje nemoguće, ali mi zaista želimo biti što sličniji našem nebeskom Ocu, crpeći snagu iz euharistije i nadahnjujući se životom našeg Serafskog Oca.

Nakon Mise družili smo se s našom braćom i sestrama iz cijelog Zagrebačkog područnog bratstva, mjesnim OFS-om, obiteljima i prijateljima. Zahvalni smo što su se odazvali i uveličali, za nas, najvažniji dan u godini. Odabrali smo teži put, ali to je put Krista, istine i svetosti. Molite za nas da ustrajemo na tom putu. Mir i dobro!

Rajna Raič i Nina Vicić, Frama Bjelovar

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)