Obećanja Frame Varaždin

U nedjelju, 11. rujna, framaši iz Varaždina obnavljali su svoja obećanja da će kroz godinu dana služiti svome bratstvu te živjeti po uzoru svetog Franje, nasljedivati Krista.

Odabrali smo sljedeći citat za naša obećanja: „Prijatelj ljubi u svako vrijeme, a u nevolji i bratom postaje.“ (Izr 17,17)

Kao Frama smo vrlo povezani i uživamo u zajedničkim druženjima. Ovaj citat nas potiče da se više usmjeravamo na potrebe drugih nego na svoje potrebe. Da stavljamo svoju braću i njihovo dobro ispred svojeg. Da uvijek budemo spremni uskočiti u pomoć i odazvati se na svaki poziv dobra.

Svečano misno slavlje je predvodio fra Vedran Kos. Naši framaši su animirali Misu zajedno sa Framom Kloštar Ivanić kojoj se zahvaljujemo na odazivu. Zahvaljujemo se framašima ostalih Frama koji su nas došli podržati na naš velik dan. Zahvaljujemo Bogu što imamo 12 obećanjima i dva primljenika. Što nas je okupio kako bismo zajedno rasli u vjeri i slavili Ga. Na putu poniznosti, poslušnosti, čistoće i siromaštva neka nam pomogne zagovor našeg serafskog oca svetog Franje i Nebeske Majke Marije.

Mia Habek, Frama Varaždin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)