Poruka Nacionalnog vijeća Frame povodom blagdana Duhova

Draga braćo i sestre,

nakon blagdana velike radosti, uskrsnuća našega Gospodina, stigao nam je još jedan radostan dan. Isus je apostolima, ali preko njih i nama, obećao da nikad nećemo biti sami. Naš veliki i milosrdni Bog, svjestan naše grešnosti i činjenice da ,,bez njega ne možemo učiniti ništa“ (usp. Iv 15, 5b), šalje nam pomoć odozgor. Obećao nam je Branitelja koji će s nama biti zauvijek i uz pomoć kojeg ćemo činiti velika djela (usp. Iv 14, 12).

Ovaj Duh Sveti, često nazivan i ,,ljubavlju Oca i Sina“ (himan), darovan nam je u sakramentima (osobito u krštenju i potvrdi) te nam pomaže da upoznamo Sina, a po njemu i dođemo k Ocu. Samom sviješću da na poseban način primamo Duha Svetoga na krštenju te potvrđujemo svoje mjesto u Crkvi svetom potvrdom ne znači da ne moramo svakog dana iznova tražiti posredstvo tog istog Duha u svojim svakodnevnim aktivnostima, bile one ,,banalne“ (pisanje zadaće, traženje parkirnog mjesta, razgovor na kavi..) ili važne, ponekad i odlučujuće za daljnji smjer našega života (polaganje ispita, odabir fakulteta, mjesta zaposlenja, vlastitog poziva…).

Neka nam današnji dan, kada se spominjemo milosnog i svečanog trenutka kada je Gospodin izlio na apostole i žene (među njima i Mariju – zaručnicu Duha Svetoga) svoga Duha ostane veliki podsjetnik i ohrabrenje da se više otvaramo Njegovom djelovanju i da budemo spremni prihvatiti Ga i biti vođeni od Njega svaki dan te na taj način radosno i otvoreno svjedočiti da je naš Gospodin živi Bog!

Nacionalno vijeće Frame Hrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)