Obećanja Frame Zagreb – Leopold Bogdan Mandić

Mjesec svibanj, tradicionalno posvećen Blaženoj Djevici Mariji, ove godine kao i prijašnjih bio je prepun framaških događanja i susreta. Hodočašće na Mariju Bistricu na samome početku svibnja bilo je kao neka uvertira u sve ostalo što će se dogoditi u ovome mjesecu. Vikend nakon toga tj. 8. i 9. svibnja išli smo na Žumberak, gdje smo u ljepoti i tišini prirode imali duhovnu obnovu, pripremajući se tako za ono što nas čeka ili što nas je čekalo vikend poslije, a to su Obećanja, što su svi željno iščekivali.

S Božjom pomoću obred obećanja održao se u nedjelju 16. svibnja pod misom u 11 sati u samostanskoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi. Misom je predsjedao fra Josip Stanković, mjesni duhovni asistent, u zajedništvu s nacionalnim duhovnim asistentom fra Franjom Vukom i s nekadašnjim framašem, a sada odgojiteljem bogoslova, fra Josipom Ivkićem. Fra Josip Ivkić je i izrekao prigodnu homiliju koja nas je sve nadahnula i potaknula na ustrajno koračanje sa svetim Franjom nasljedujući tako Isusa Krista. Pod svetom misom dvoje framaša dalo je prva obećanja da će se kroz godinu dana truditi živjeti, s Božjom pomoću, svoje krštenje po uzoru na svetog Franju Asiškog i tako nasljedovati Evanđelje, dok je jedanaestero njih obnovilo obećanja. Zbor mladih, u kojemu su pjevali i nekadašnji framaši, svojim je glasovima učinio misno slavlje i obred obećanja svečanijim.

Nakon mise, čestitanja i slikanja svi smo se radosno uputili pod samostansku sjenicu, gdje su nam dobri ljudi i dobročinitelji našega samostana pripremili obilan i ukusan roštilj. Bilo je prisutno više Frama s područja grada Zagreba, koji su uzveličali našu radost, a roštilja je bilo dovoljno za sve, tako da smo naše druženje nastavili kroz čitavo poslijepodne uz pjesmu i ugodan razgovor. Bogu hvala na svemu.

Gospodin vam dao mir!

fra Josip Stanković

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)