Obećanja Frame Požega

Na svečanoj nedjeljnoj misi 16. svibnja 2021. održao se jedan od najposebnijih događaja u životu jednog framaša. Dvanaestero framaša Frame Požega dalo je svoja obećanja da će tijekom godinu dana nasljedovati primjer svetoga Franje i tako svjedočiti radost i ljubav Evanđelja u našem svijetu.

Troje framaša to je učinilo po prvi puta, a ostalih devet obnovilo je svoja obećanja. Obećanja su se održala pod prikladnim geslom: „Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga.“ (Iv 17,15). Nedjeljno čitanje, iz kojeg je ujedno uzeto i geslo, na poseban je način još više učvrstilo odluke naših framaša. Misno slavlje predvodio je naš duhovni asistent fra Gabrijel Bošnjak koji nas je ohrabrio u našim nastojanjima i ukazao nam na važnost zajedništva, međusobnog nadopunjavanja i prihvaćanja.

Nakon obećanja zbog epidemioloških mjera nažalost nije bila moguća veća proslava kao ni poznati framaški skeč, no svi smo zajedno zapjevali i zaplesali te si međusobno čestitali. Slavlju obećanja prethodila je dvodnevna duhovna obnova koju je predvodio fra Ivica Janjić uživo iz Beča putem videopoziva, uz pomoć našeg duhovnog asistenta. Ta duhovna obnova nas je pripremila za obećanja, ali i na poseban način međusobno zbližila. Kroz nju smo naučili koja su tri stupa duhovnog života prema svetome Franji te smo se lijepo proveli.

Zahvalni smo Bogu na svemu što smo imali priliku proživjeti u zadnja tri dana i što možemo kroz to svjedočiti svoju vjeru. Molimo Ga da bude uz nas na našem putu te da kroz naš framaški duh i naš primjer širi dalje svoju Riječ. 
Mir i dobro!

Hana Boban, Frama Požega

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)