Susret generalnog vizitatora franjevaca trećoredaca s OFS-om i Framom na Ksaveru

U petak, 12. veljače 2021., nakon euharistijskog slavlja  generalni vikar i vizitator fra Sean Sheriden susreo se s mjesnim bratstvom franjevačkog svjetovnog reda i franjevačke mladeži u sklopu kanonskog pohoda provinciji franjevaca trećoredaca i samostana sv. Franje Ksaverskog na Ksaveru, u Zagrebu .

U dvorani biskupa Srećka Badurine, nakon molitve i pozdravnog govora fra Zvonimira Brusača, mjesnog duhovnog asistenta  OFS-a, brat Stjepan Marić, voditelj formacije, iscrpno je izložio povijest, sadašnje stanje i djelovanje bratstva OFS-a na Ksaveru. Potom je uslijedio pozdravni govor Mirka Armande u ime mjesnog duhovnog asistenta Frame Ksaver nakon kojega je njezin predsjednik, Filip Kranjčec, pomoću prezentacije govorio o povijesti, o aktivnostima, ali i poteškoćama s kojima se mjesno bratstvo franjevačke mladeži na Ksaveru susreće.

Po završetku izlaganja, generalni se vizitator obratio s riječima ohrabrenja i poticaja na nastavak odvažnog svjedočenja i prepoznavanja puta na koji nas Gospodin poziva. Fra Sean je na posebno lijep i inspirativan način progovorio mladima svjedočeći iz osobnog iskustva kako se istinska radost pronalazi samo u vršenju onoga za što nas je Gospodin uistinu stvorio, tj. odazivanju na onaj poziv koji je On za nas odredio, tako potaknuvši sve prisutne da nikad ne posustanu pred onim što Gospodin od nas očekuje jer će nam on zasigurno dati milost da izvršimo Njegovu volju, a kroz nju zadobijemo i puninu radosti koju smo pozvani širiti i svjedočiti svijetu.

Bratskom susretu su prisustvovali i fra Matej Jovanovac, tajnik generalnog pohoda, fra Marko Neretljak, mjesni duhovni asistent Frame Ksaver, fra Jerko Penava, dugogodišnji duhovni asistent OFS-a, fra Tomislav Sabadžija, bogoslov, Matej Marić i Patrik Mežnarić, postulanti, kao i nekolicina članova mjesnog bratstva franjevačkog svjetovnog reda i franjevačke mladeži.

Na koncu susreta zahvalili smo Gospodinu na zajedništvu te se još jednom uvjerili „kako je dobro kao braća i sestre zajedno živjeti“.

Mirko Armanda, Frama Zagreb – Ksaver

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)