XI. nacionalna izborna skupština

Dana 9. i 10. listopada u Zagrebu na zagrebačkom se Ksaveru, uz redovnu, održala XI. nacionalna izborna skupština Frame. Iako u drugačijim okolnostima, Bogu smo zahvalni što smo se uspjeli okupiti i osvrnuti se na proteklo razdoblje te zajedno razmisliti o budućnosti života Frame.

Po završetku redovne skupštine, izabran je novi izvršni odbor koji će Nacionalnom bratstvu služiti naredne dvije godine:

  • predsjednica: Ana Matić, Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska
  • potpredsjednik: Luka Grgić, Frama Zagreb – Sveti Duh
  • voditelj formacije: Ante Čičak, Frama Rijeka – Trsat
  • tajnica: Marta Cestar, Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska
  • blagajnica: Martina Anđić, Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska

Osobni dojmovi?

Ukratko, nisam znala trebam li ponovno prihvatiti službu, dugotrajan je bio cijeli taj proces razmišljanja i razlučivanja, ali Gospodin uvijek ipak nekako izvrši svoj plan pa vjerujem da je i ovaj put bilo tako. Dana mi je ta milost da još dvije godine služim našem nacionalnom bratstvu, ovaj put s puno više iskustva i većim pouzdanjem u Gospodina, ali s istom radošću. Ovaj put s novom braćom i sestrama i novim duhovnim asistentima, ali i dalje u jednom istom Duhu.

Što se tiče naših fratara, radosna sam što nas svojom duhovnom asistencijom i dalje prate fra Filip Pušić, OFMConv. i fra Marko Neretljak, TOR te što nam se puni žara i snage pridružuju fra Franjo Vuk, OFM i fra Josip Stanković, OFMCap. Zaista su pokazali koliko su tu za nas i na tome smo im neizmjerno zahvalni.

A što se tiče Nacionalnoga izvršnog odbora, možda bi se na prvi pogled reklo kako je jako neobično da smo čak nas tri iz istoga mjesnog bratstva, ali zapravo smo, od nas petero, svatko iz jednog područja.

Martina studira u Zagrebu, ali je iz Vukovara pa ona “zastupa” Osječko područje, Marta također studira u Zagrebu, ali je iz Varaždina. Ante je iz Primorsko-istarskog područnog bratstva, Luka također studira u Zagrebu, ali je iz Metkovića pa nam je on poveznica sa Splitsko-dubrovačkim područnim bratstvom. Na koncu, premda i ja studiram u Zagrebu, u srcu i dalje nosim svoj Šibenik i Zadarsko-šibensko područje.

Ipak, nakon dvije godine službe nacionalne predsjednice, uistinu mogu iskreno reći da su svi framaši iz svih područja “moji” i da su me uvijek prihvaćali kao da sam i ja njihova. Jednostavno je, svi smo Božja i Franjina djeca!

Radujem se sljedećem razdoblju iako sam svjesna da će biti izazovno, ali ne sumnjam u to da će biti iznimno blagoslovljeno. Zato preporučujem NIO, fratre i cijelo Nacionalno bratstvo u vaše molitve i uzdajem se u zagovor našeg Serafskog Oca i Majke Božje!

Mir i dobro!

Ana Matić, Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska,
nacionalna predsjednica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)