VIDEO: Obećanja Frame Varaždin

U nedjelju, 29. rujna, naše je bratstvo Franjevačke mladeži iz Varaždina odlučilo dati obećanja Bogu. Time su na godinu dana obećali živjeti u siromaštvu, poslušnosti, poniznosti te ljubiti sve što nam je od Boga dano.

Odlučili su se odazvati na Božji poziv služenja drugome i stavljanja potreba drugih ispred vlastitih potreba. Izaći u susret dobra, naviještati Evanđelje i širiti radost i radosnu vijest gdje god prolazili.

Petnaestero framaša reklo je “Evo me” da, pa uzoru na svetoga Franju i svetu Klaru, slave Krista. Jedanaestero framaša obnovilo je obećanja, a četvero njih dalo ih je prvi put u Frami. Misa je bila održana u 18:30 u crkvi Svetog Ivana Krstitelja. Slavlje je predvodio vlč. Lovro Biškup, bivši framaš.

Tijekom procesije u crkvi framaši su se osjećali odlučno, radosno i uzbuđeno. Zahvalni na bratstvu kojega nam je Bog dao, duhovnom asistentu fra Draženu Kovaču, koji nas je vodio i ohrabrivao, odabrali smo citat za kojega smo mislili da je najprikladniji. Citat hvale iz Psalma 95: “Pred lice mu stupimo s hvalama, kličimo mu u pjesmama!”.

Na formacijama smo se kroz godinu dana pripremali kako bismo što poniznije i spremnije dali obećanja te smo formaciju završili duhovnom obnovom u Varaždinu koju je predvodio fra Ivan Crnković iz Čakovca.

Ispunjeni Duhom Svetim, kojemu smo molili devetnicu za novo vijeće i naša obećanja, zahvalni smo Bogu na Njegovim darovima. Hvala svima koji su nas došli podržati i pridružili nam se u čašćenju usprkos epidemiološkoj situaciji.

Mir i dobro!

Mia Habek,
Frama Varaždin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)