FOTO: Obećanja Frame Šibenik – Šubićevac

U nedjelju, 9. lipnja održana su obećanja u mjesnom bratstvu Frame Šibenik – Šubićevac pod geslom “Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio” (Iv 15,12).

Nakon procesije uz svijeće započela je svečana sveta misa koju je predvodio fra Lazar Perica, župni vikar u Imotskom, uz koncelebraciju fra Šimuna Markulina, profesora na KBF u Splitu, fra Marka Đereka, đakona i fra Marija Radmana, gvardijana i župnika koji je vodio obred obećanja.

Petero framaša je prvi put izreklo obećanja, a tri framašice obnovile su ih. Tim činom obnovili su krsni savez s Bogom, obećali posvetiti svoju mladost Kristu kroz godinu dana i odazvati se na svaki poziv dobra.

Nakon završetka svete mise druženje se nastavilo u samostanskoj dvorani. Zahvaljujemo skupini mladih iz župe Dubrava – Gospa od Zdravlja koji su pjevanjem i sviranjem uveličali naše slavlje, članovima OFS-a i drugih bratstava na dolasku i podršci.

Nedjelju nakon toga, 16. lipnja, sastali smo se kako bismo odabrali nove vijećnike koji će voditi našu Framu kroz sljedećih godinu dana. Za novo vijeće Frame Šibenik – Šubićevac izabrani su:

  • predsjednica: Ivana Radan
  • potpredsjednik: Nikola Polić
  • voditeljica formacije: Nika Ćoraš
  • tajnica: Svjetlana Bilić
  • blagajnik: Nikola Maras

Neka vas prati zagovor svetog Franje!

Ivana Radan, Frama Šibenik – Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)