FOTO: Obećanja i izbori Frame Zagreb-Ksaver

U mjesnom bratstvu Frame Zagreb-Ksaver kraj travnja i početak svibnja bili su vrhunac framaške godine s obzirom na to da su bila obećanja, primanja i izbori.
Nedjelja 28. travnja bio je dan koji su naši framaši dugo očekivali. Bio je to dan obećanja, za koji su se kroz proteklu godinu na susretima pripremali s duhovnim asistentom fra Markom Neretljakom i njegovim pomoćnikom fra Mirkom Miškovićem. Ove godine obećanje su prvi put dali: Ana Čondić, Luka Vajs, Laura Vajs, Petra Subotić, Lucija Kolar, Marija Matoković, Karmen Mrzljak i Karla Zajec. Obećanja je obnovila Dora Subotić.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je fra Marko Neretljak, u zajedništvu s fra Zvonimirom Brusačem i fra Filipom Đurđevićem, a čitanjem i pjevanjem uveličali su ga framaši potpomognuti zborom mladih iz Gračana. Također, na euharistiji je bio lijep broj članova Franjevačkoga svjetovnog reda iz Mjesnog bratstva Ksaver. Obećanja su dolaskom uljepšali framaši iz cijele Hrvatske, na čelu s nacionalnom predsjednicom Anom Matić i područnom predsjednicom Paulom Stier.

Nakon euharistijskoga slavlja framaši su nastavili bratsko zajedništvo uz hranu, pjesmu i druženje. Obećanjima je prethodila duhovna obnova koju je predvodila s. M. Milana Žegarac, juniorka sestara služavki Malog Isusa.

Obred primanja imali smo u četvrtak 2. svibnja, unutar slavlja večernje liturgije časova. U bratstvo je primljeno četvero framaša: Iva Mamić, Filip Kranjčec, Ana Maria Zajec i Katarina Šelendić. Nakon obreda primanja u bratstvo imali smo izbore.

Izbore su u ime područnog vijeća vodile Antonela Krajinović i Ivana Dujmović. Pod vodstvom Duha Svetoga framaši su izabrali sljedeću braću i sestre da ih vode i služe im:

  • Luka Vajs, predsjednik;
  • Petra Subotić, potpredsjednica;
  • Dora Subotić, voditeljica formacije;
  • Laura Vajs, tajnica i
  • Lucija Kolar, blagajnica.

Ovi blagoslovljeni dani su nas, kao i svake godine, posebno obogatili. Molimo Božji blagoslov za ovaj framaški put kroz sljedeću godinu i iskreno se nadamo da smo i mi sve one koji su nas došli podržati, obogatili, a framaše posebno nadahnuli za daljnje djelovanje u Frami.

Dora Subotić, Frama Ksaver

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)