FOTO: Primanja i obećanja Frame Šibenik – Gospa van Grada

U ponedjeljak, 18. veljače. na susretu naše zajednice, održanja su primanja petorice naših braće i sestara. S velikom radošću u bratstvo smo primili nove framaše koji su izrazili želju započeti svoju formaciju u bratstvu Franjevačke mladeži.

U nedjelju, 24. veljače, 12 framaša dalo je svoje obećanje Gospodinu i tako posvetili svoj život nasljedovanju svetog Franje. Za obećanja smo se pripremali na susretima Frame koje su predvodili obećanici i naš duhovni asistent, fra Jerko Kolovrat. Obred svete mise predvodio je fra Mario Radman, duhovni asistent Frame Šubićevac, koji je naših 12 obećanika usporedio s 12 apostola. Tijekom homilije poručio je framašima, ali i svima koji su došli svjedočiti ovom svečanom činu i uveličati naše slavlje, kako bi trebali ljubiti sve, a naročito svoje neprijatelje i u svima pronalaziti nešto dobro i vrijedno, onako kako je to činio Gospodin, ali i naš serafski otac Franjo. Nakon svečanog misnog slavlja, druženje se nastavilo u prostorijama župnog ureda uz pjesmu i veselje.

Sljedećeg dana, 25. veljače, održani su izbori za novo vijeće Frame Gospa van Grada. Za službe u vijeću izabrani su:

  • Antonio Ledić kao predsjednik;
  • Marijo Matić kao potpredsjednik;
  • Franka Vrtiprah kao voditeljica formacije;
  • Antonia Skelin kao tajnica;
  • Dora Bara kao blagajnica.

Našem novoizabranom vijeću, kao i svim ostalim članovima bratstva, želimo mir i ustrajnost na putu koji su izabrali. Mir i dobro!

Antonia Skelin, Frama Šibenik – Gospa van Grada

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)