FOTO: Obećanja Frame Zagreb – Majka Božja Lurdska

I ove godine Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska u ugodnoj je atmosferi proslavila svoja obećanja. Rano u nedjelju 17. veljače okupili smo se kako bismo se na vrijeme pripremili za veliki događaj.

Mislili smo tako zaokupili uređivanjem dvorane, vježbom zbora i drugim obaveznim pripremama. Sat vremena prije večernje mise počeli su se pojavljivati prvi posjetitelji, a pola sata kasnije i prvi znakovi panike. Približavalo se vrijeme obećanja. Petnaest minuta prije početka, devetero obećanika zajedno se pomolilo i krenulo put župe. Svijeće u ruci, svjetlo u srcu. I blaga panika zbog mogućnosti da ćemo nešto usput zapaliti. Ali opet, to nije toliko bitno.

U 19:00 sati svjetla se gase. Počinje pjesma. Zbor predvođen Anamarijom Tomašević pjeva “Svake slave dostojan”. Geslo ovih obećanja ipak je “Pjesmu svoju ja kralju pjevam”. Svečana povorka ulazi. Počinje misa. Sat vremena, devet obećanika i nekoliko stotina zagrljaja i čestitki kasnije, uz nadahnutu izvedbu pjesme “Blagoslovljeni milosrdni” izlazimo. Na još čestitaka, i još zagrljaja. I od poznatih i od nepoznatih. I od framaša i slučajnih prolaznika.

Ljubav je u zraku. “Mir i ustrajnost” odjekuje kvartom. Obrazi nas bole od smijanja. Nakon duhovnog, vrijeme je za druge vrste slavlja.

Upoznajemo se s drugim framašima, stvaramo nova prijateljstva. Povezujemo se s drugima. Ponekad doslovno jer ipak nas je mnogo, a neki su od nas rođeni s dvije lijeve noge. Ali svi se dobro zabavljaju, i svi uživaju. Ana Kremenjaš pripremila nam je i poseban video, mali put naše Frame do ovogodišnjih obećanja.

Gledamo i smijemo se zanimljivim fotografijama. Ubrzo nakon videa počinje ples. Kao i prošle godine, i ovaj put imali smo priliku okušati se u plesanju na “Just dance” koji se puštao na projektoru. Svaku pjesmu priključilo se nekoliko novih ljudi, sve dok pola dvorane nije plesalo…. ili je to barem pokušavalo.

Tek što smo se zagrijali, najavljena je stanka. Umjesto plesa, počelo je pjevanje. Svi u krug, svi ruke u zrak. “Ištite i dat će vam se”, “Silan Bog” i svi drugi hitovi s odgovarajućim koreografijama našli su se na našem repertoaru.

Želimo zahvaliti svima koji su s nama uveličali ovo slavlje. Pozivamo vas da nam se pridružite i sljedeće godine, i pomognete nam proslaviti zajedništvo i ljubav naših bratstava. Blagoslovljeni milosrdni, a blagoslovljeni nam bili i vi. I svi divni i strpljivi ljudi koji su nas za ovo pripremali, kroz formaciju i pripreme i generalne probe svih vrsta. Hvala vam na svemu.

Bog vas blagoslovio!

Chiara Pumper, Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.