XIV. redovna i VII. izborna skupština Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva

U subotu, 17. studenog u Šibeniku na Šubićevcu održana je XIV. redovna i VII. izborna skupština Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva.

Okupili smo se u 9:30 iščekujući naše Nacionalno vijeće. Uz 15-ak framaša također su bili prisutni i naši duhovni asistenti i nekoliko sestara iz OFS-a. Na samom dijelu redovne skupštine prisjetili smo se što se događalo na našem području od zadnje skupštine u Kljacima. Zatim je svako bratstvo govorilo o svom djelovanju, iznosili su se neki problemi, ali bilo je i puno dobrih primjera. Slušali smo jedni druge i međusobno dijelili savjete. Također, govorilo se i o sve boljoj suradnji s OFS-om na područnoj i mjesnoj razini.

Nakon pauze, na kojoj se Frama Šubićevac pobrinula da ne budemo gladni, počeli smo sa VII. izbornom skupštinom. Na samom početku dotadašnja predsjednica Josipa Slavica iznijela je izvještaj o radu u protekle dvije godine, a svaki od vijećnika dao je nekoliko savjeta osobi koja će primiti njegovu službu za njegovo buduće djelovanje.

Izbornom skupštinom predsjedao je nacionalni blagajnik, Dominik Vučemil (Frama Rijeka – Krnjevo) uz nacionalnu tajnicu, Margaretu Pejić (Frama Sesvetska Sopnica). Nakon zaziva Duha Svetoga i nekoliko poučnih riječi nacionalnoga duhovnog asistenta OFS-a, fra Mate Bašića, krenuli smo s izborima.

Novoizabrano područno vijeće Zadarsko-šibenskog područnog bratstva čine:

  • Gabriela Radaš (Frama Lišane-Sveti Mihovil) – predsjednica,
  • Franka Vrtiprah (Frama Šibenik-Gospa van Grada) – potpredsjednica,
  • Leonarda Rak (Frama Šibenik-Šubićevac) – voditeljica formacije,
  • Ivana Radan (Frama Šibenik-Šubićevac) – tajnica,
  • Jure Močić (Frama Drniš) – blagajnik.

Želimo im mir i ustrajnost u njihovom djelovanju. Isto tako želimo zahvaliti prijašnjem područnom vijeću za sve što su učinili za naše područje i što su nam bili potpora i oslonac.

Gabriela Radaš je učenica 3. razreda srednje škole, ali pokazuje iznimnu zrelost za svoje godine. Tijekom svoje dosadašnje službe mjesne predsjednice pokazala je koliko je odgovorna i odlučna u onome što želi. Gabriela uistinu voli Framu i spremna je učiniti sve da pridonese boljitku bratstva. Njegujući molitveni život, stalno želi biti bliže Gospodinu i slušati Njegov glas.

Franka Vrtiprah je iznimno sposobna i požrtvovna framašica. Završila je srednju medicinsku školu, trenutno pauzira godinu, ali planira upisati medicinski fakulet. Sudjelovala je na brojnim framaškim događajima i pokazala koliko je spremna darovati sebe i svoje vrijeme Frami. Prije svega, Franka je uistinu primjer katolkinje, živi svoju vjeru i ljubi Gospodina.

Leonarda Rak također je učenica 3. razreda srednje škole u Šibeniku, ali je iznimno zrela za svoju dob. Iz njezinog djelovanja vidi se da iz sveg srca ljubi Framu i da je spremna služiti braći i sestrama. Radosna je, ljubi Krista i ponizno služi darivajući cijelu sebe. Puna je framaškog duha i spremna je oduševljavati kada dođe ravnodušnost i biti ona koja će spremno sve predati Gospodinu.

Ivana Radan najstarija je članica ovog vijeća. Sa svojih 25 godina, ona je primjer odgovornosti i ozbiljnosti. Druželjubiva je i uvijek je spremna pomoći i dati savjet. Bez obzira na to što je zaposlena, uvijek je spremna odvojiti vrijeme i posvetiti se Frami.

Jure Močić završio je školu Pomorskog nautičara u Šibeniku. Dugim radom u Frami shvatio kako raditi na njezinom poboljšanju i kako služiti. Jure je primjer framaša koji ljubi Gospodina jer sve što radi, radi s vjerom.

Gabriela Radaš (Frama Lišane-Sveti Mihovil),
Ana Matić (Frama Šibenik-Šubićevac)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)