FOTO: Frame Zadarsko-šibenskog područja organizirale humanitarnu priredbu

Dana 17. prosinca u crkvi Svete Ante na šibenskom Šubićevcu održana je humanitarna božićna priredba za malenu Evu Rožajac.

Eva boluje od teške Battenove bolesti i njezini roditelji zatražili su pomoć. Frama Šubićevac, koja je pokrenula i organizirala priredbu, odazvala se na njihov poziv i pozvala framaše iz Zadarsko-šibenskog područja da dođu na priredbu i pripreme igrokaz ili pjesmu kao točku za nastup.

Framaši Frame Gračac, Frame Knin te Frame Sveti Mihovil iz Lišana odazvali su se kako bi uljepšali priredbu zajedno s Framom Šubićevac, klapom Gimnazijalke iz Šibenika i glazbenim sastvom imena Ars Amatoria.

Framaši iz Gračaca pripremili su igrokaz “Božićno čudo” pokazavši koliko je Božja ljubav jaka i kako nikada nije kasno okrenuti se Bogu. Frama Knin igrokazom “Bog nam dolazi” prikazala je situacije u različitim obiteljima za Božić koje posjećuju trudna Marija i Josip pokazavši nam da Bog dolazi u svakom čovjeku i da uvijek trebmo biti spremni prihvatiti Ga i primiti Ga u svoj život.

Framaši iz Lišana izveli su igrokaz pod nazivom “Framaško srce” prikazujući kakva je Frama zajednica i kakvi su njezini članovi pozivajući sve mlade da se pridruže bratstvu. Domaća Frama Šubićevac otpjevala je pjesmu “Božić dolazi”.

Na kraju priredbe, svi su framaši zajedno otpjevali pjesmu “Mi želimo uzdići Isusa”.

Nakon priredbe izvođači i gosti počastili su se kolačima i pićem. Framaši su ostali upoznavati se i družiti što im je, naravno, bio najdraži dio večeri. Sklopljena su nova prijateljstva i poznanstva, a neka stara ponovno su zasjala. Teška srca, framaši su se ipak morali rastati, ali već su dogovorili neke nove susrete.

Sve u svemu, ovo je bilo jedno jako lijepo iskustvo s još ljepšim ciljem, a to je pomoć obitelji Rožajac. Sav prikupljeni novac bit će uplaćen na njihov račun. Obitelj Rožajac u molitvama je framaša koji se nadaju da će Evi dragi Bog dati snage da izdrži ovu situaciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.