FOTO: “Moj me Otac daruje” – susret Frama grada Rijeke

Još su se jednom framaši iz Rijeke okupili na zajedničkom susretu. Ovaj put mjesto susreta bila je župa Sv. Nikole Tavelića. Dana 16. prosinca u 20 sati framaši su se okupili vedrih lica te ubrzo stvorili veselu atmosferu. Susret je započeo pjesmom i molitvom časoslova te se nastavio meditacijom koja je bila popraćena poučnim skečevima. Njih su uprizorili članovi Frame Krnjevo koji su ujedno bili i domaćini ovog okupljanja.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fframakrnjevo%2Fposts%2F581997351995029&width=622&show_text=true&appId=208789401063&height=848

U središtu razmatranja bili su darovi i talenti koje nam Gospodin bezuvjetno daruje. Oni su vrline i i kreposti koje smo dobili i čije plodove svakodnevno prinosimo Bogu kao zahvalu za sve dobro koje nam daje. Plodovi se nama možda ponekad čine mali i beznačajni, ali u Njegovim očima svako dobro djelo dobiva veću dimenziju, veće značenje.

Skečevi su naše razmišljanje usmjerili prema onom što je zaista bitno, nematerijalnom; onom što se ne može kupiti novcem, a to su Božji darovi nama i Njegova naklonost koja se tim darovima u nama očituje. Uz skečeve, naše razmatranje usmjerili smo i na jedno drvce koje je stajalo pred nama.

Na njegovim su granama visili papirići različitih boja, oblika i sadržaja. Naime, na svakom od papirića bio je napisan jedan talent; jedan dar koji je svatko od nas mogao primiti od našeg premilosrdnog Oca. Primjerice, suosjećajnost, radost, molitva, poniznost i mnoge druge. Tijekom meditacije, svaki je od framaša prišao drvcu i s njega uzeo jedan papirić na kojem je bio dar o kojem je u nastavku dublje promišljao. U tom drvcu prekrivenom talentima i darovima krije se simbolika u kojoj sâmo drvce predstavlja Boga. On je naš čvrsti oslonac snažnog korijena na kojem leže darovi koje je svatko od nas dobio. To je bio podsjetnik da sve što smo dobili i stekli dolazi od Njega, Dobrog pastira.

U nastavku meditacije svatko je izrađivao kolaž o talentu koji je dobio na papiriću. Kasnije su framaši u parovima raspravili o plodovima meditacije i izrađenim kolažima te je susret priveden kraju. Svi su se razišli u veselju i Božjem blagoslovu.

Valentina Petrlić, Frama Rijeka-Krnjevo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)