FOTO: Adventska duhovna obnova Frame Sesvetska Sopnica

Mislim da će se većina vas složiti s tvrdnjom da se iz godine u godinu sve više ovo vrijeme isčekivanja pokušava komercijalizirati i od njega napraviti globalna groznica izvanjskog veselja, užurbanosti i nervoze.

Potaknuti time, kako bismo se odlučili barem nakratko rasteretiti svih briga i osjetiti Gospodina na neki drugačiji način, naše bratstvo Franjevačke mladeži iz Sesvetske Sopnice uputilo se na duhovnu obnovu u Kufstein i Salzburg 10. i 11. prosinca.

Prvi dan duhovne obnove započeo je u našoj župnoj crkvi gdje smo u jutarnje sate odlučili još jednom sagledati određene trenutke iz života svetoga Franje i, podjeljeni u skupine, proanalizirati i usporediti njihov značaj. Nakon zajedničkih molitvi uputli smo se prema Kufsteinu u koji smo, nakon duge i vesele vožnje, došli u poslijepodnevnim satima.

Domaćini i fra Kristijan Montina pripremili su nam zaista lijep i srdačan doček. Ostatak večeri prvog dana duhovne obnove započeli smo kratkim nagovorom fra Kristijana u kojem je naglasak bio na iščekivanju i pripremi na ponovni dolazak Isusa u naša srca.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.1254276751306954.1073741869.579613115439991%26type%3D3&width=622&show_text=true&height=816&appId

Došašće je posebno vrijeme milosrđa koje nam iznova pokazuje da bi nam Bog zaista trebao biti na prvom mjestu i da bi naša djela trebala biti najbolje i najdjelotvornije svjedočanstvo vjere, istaknuo je fra Kristijan.

Nakon nagovora usljedillo je klanjanje koje je predvodio duhovni asistent naše Frame fra Stipo Karajica, potom zabavno-edukativni program o svetom Franji kojim smo se mi framaši predstavili domaćinima te pregršt pjesme i plesa.

Drugi dan započeli smo obilaskom grada, a kruna našeg boravka u Kufsteinu bila je sveta misa u župnoj crkvi Svetog Josipa. Nakon mise oprostili smo se s domaćinima, dogovorili ponovni susret te se zaputili prema Salzburgu gdje smo posjetili crkvu Blažene Djevice Marije i adventski sajam Christkindlmarkt. Nakon kratkog druženja na sajmu zaputili smo se svojim domovima.

Sve u svemu, svojim smo se domovima vratili bogatiji za još jedno predivno iskustvo. Iskustvo koje nam je još jednom pomoglo da prepoznamo radost življenja u Kristu. Došašće ne treba biti vrijeme vanjštine, nego vrijeme u kojemu popravljamo sebe.

Laura Bešlić, Frama Sesvetska Sopnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)