Križni put franjevačke obitelji u Našicama

075

Tijekom korizme, u Našicama se već nekoliko godina nedjeljom u 15 sati održava križni put. Njegova posebnost leži u tome da se križnim putem prolazi na mjestu gdje je nekoć bio samostan sestara klarisa. Ove godine, druge korizmene nedjelje, 1. ožujka 2015. godine, taj su križni put predmolila su dva franjevačka bratstva – našički OFS i Frama.

Taj korizmeni susret bio je vrlo značajan za franjevačku obitelj zbog zajedničke pokorničke pripreme za Uskrs u obliku križnog puta čije su postaje povezane s Klarinim životom. Taj križni put je nama framašima bio prilika da se bolje upoznaju sa primjerom sv. Klare, još pobožnije razmišljaju o otajstvu Kristove muke na križu, povežu sa poviješću grada a i sa cijelom župnom zajednicom. Dijeliti moljenje tog križnog puta sa članovima OFS-a i redovničkom zajednicom u Našicama jer također posebna prilika jer nas podsjeća da smo dio nečeg većeg od nas i da jedni drugima na putu svetosti trebamo biti potpora.

U dubokoj čežnji za slijeđenjem Krista Franjinim i Klarinim stopama, otkrivamo važnost pokore i molitve u ovom preduskrsnom vremenu te se veselimo ponovnoj zajedničkoj molitvi na Klarinom brdu iduće godine, a i svim zajedničkim susretima koji nas očekuju u međuvremenu.

Dubravka Hajek, Frama Našice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)