IX. Skupština Zadarsko – šibenskog područnog bratstva

11049500_10203750167425699_4517329802377599823_n

Dana 28. veljače 2015. održana je IX. Skupština zadarsko – šibenskog područnog bratstva Frame s početkom u 9:30 sati. Domaćin je bila Frama Zadar – Arbanasi, koji su nas lijepo ugostili. Prije samog početka skupštine, framaši su pripremili ponešto za jesti i piti.

Na početku nas je pozdravio fra Ivan Lukač, područni duhovni asistent,  te smo skupštinu započeli s molitvom i meditacijom. Osim njega, kratak pozdrav nam je uputila i područna predsjednica, Ivana Vinac, koja nam je također predstavila i novog područnog duhovnog asistenta fra Ivana Penavu.

Nakon uvodnih pozdrava i duhovnih nagovora, započeli smo s radnim dijelom skupštine.

Svaki predstavnik ispričao je ukratko djelovanje njegovog mjesnog bratstva kroz prethodnu godinu. Utvrđivali su se datumi za Primanja i Obećanja te bratski pohodi. Bilo je i posebno lijepo jer su sudjelovala sva bratstva našeg područja.

Događaji koji slijede u našem području osim Primanja i Obećanja su škola animatora, sportski kapitul, duhovni kapitul i Hod franjevačke mladeži, a na nacionalnoj razini to je proslava godine posvećenog života u Mariji Bistrici, Seminar za voditelje formacije i odgovorne u brastvima (Rijeka, Trsat).

Zahvalni smo dragom Bogu što je sve dobro prošlo, dan je bio ispunjen zajedništvom, razumijevanjem, dogovorom i smijehom. Hvala našim domaćinima, Frami Arbanasi ali i svima koji su pristvovali.

Josipa Slavica, Frama Šibenik – Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)