Susret Frama grada Rijeke

11008993_1084135038280214_461727683_n

U petak, 20.veljače 2015. godine održan je prvi ovogodišnji FGRI- Frame grada Rijeke. Prisustvovale su Frama Trsat, Frama Žabica i Frama Krnjevo kao domaćin. Također je prisustvovao novi područni duhovni asistent fra Bernardin Plantek te mjesni duhovni asistent Frame Žabice, fra Antonio Lovrić.

Tema je bila 8. Božja zapovijed: „Ne reci lažna svjedočanstva“ o kojoj je naš duhovni asistent fra Božo imao uvodno predavanje te nas potaknuo da razmislimo o čemu inače lažemo drugima, kako se osjećamo i kako bi mogli to promijeniti. Jedan zaključak je bio da je to najčešće laganje o školi, faksu, ogovaranje kojega ima i previše. Nakon nagovora podijelili smo se u pet grupa te je jedna grupa trebala porazgovarati i iznijeti jedno svjedočanstvo, druga napisati pjesmu, treća napraviti strip, četvrta porazgovarati kako se osjećamo nakon laganja, a peta napraviti plakat kako možemo sve to promijeniti.

Ovim smo susretom potaknuli zajedništvo, ojačali povezanost te se dogovorili da ćemo zajedno sudjelovati u akciji 40 dana za život te učiniti ovu Korizmu plodonosnijom. Također, ovo je bio sjajan poticaj za nastavak druženja i suradnje između bratstava. Svaka nova prepreka je iskušenje i izazov kako ćemo to prebroditi, stoga kroz zajedništvo i podupiranje jedni drugih, možemo najviše rasti u vjeri!

Tina Zekan,Frama Rijeka – Krnjevo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)