Obećanja Frame Varaždin

10662176_10204331343019145_6435674550986832122_o

Na ovogodišnjim obećanjima Frame Varaždin svoje „Evo me“ izreklo je jedanaest obećanika. Svoja prva obećanja dali su Matej Kuča i Alenka Tot, a preostalih 9 obećanika koji su obnovili svoja obećanja jesu Leopoldina Nižetić, Miriam Nižetić, Josipa Ljubas, Josip Ljubas, Marija Stančić, Ante Cecelja, Dora Prnjić, Luka Boršćak i Marta Klemenčić. Obećanja su započela u 18.30 sati, kada su svi obećanici poredani u parove ušli u crkvu i pred oltar objesili vinovu lozu, male grozdove sa svojim imenima.
Nakon završetka procesije započelo je misno slavlje koje je predvodio fra Marko, duhovni asistent Frame Čakovec. Obećanici, iako već pomalo umorni od silnih priprema, radosno su pjevali sa našim gostima, članovima zbora crkve sv. Vida. Završetkom mise, započeo je koncert naših obećanika na čelu s dirigenticom Kristinom Medenjak. Framaši su ujedno pripremili i filmić koji su snimali jedno lijepo poslijepodne. Filmić je uredila Helena Horvat, bivša predsjednica Frame Varaždin. Iako smo pri projiciranju filma imali raznih tehničkih problema, sve je završilo odlično i svi su se dobro nasmijali.
Kada je sve završilo, stres za naše obećanike naglo je pao i zajedno sa framašima iz drugih bratstava otišli smo pojesti sve one delicije koje su nas čekale u blagovaonici. Bilo je to jako lijepo druženje (i papanje) na kojem se čak i plesalo kolo.
Ovime bi ujedno htjela zahvaliti u ime cijelog bratstva našem najdražem fra Draženu koji nam je pomagao u organizaciji i koji nas već godinama „trpi“. Hvala i svoj dragoj braći iz Frame Čakovec, Frame Koprivnica, Frame Virovitica, Frame Kozari Bok, Frame Kaptol i Frame Leopold Bogdan Mandić koja su nam svojim dolaskom taj dan učinili još ljepšim.

Dora Prnjić, Frama Varaždin

 

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)