2. i 3. dan devetnice za Nacionalnu skupštinu

1DUH-SVETI

Svaki dan:

 

O dođi, Stvorče, Duše Svet,

pohodi duše vjernika,

poteci višnjom milosti

u grudi štono stvori ih. 

Ti nazivaš se Tješitelj,

blagodat Boga svevišnjeg,

studenac živi, ljubav, plam

i pomazanje duhovno.

2. dan

Odgovori mu Isus: “Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!” Kaže mu Nikodem: “Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?” Odgovori Isus: “Zaista, zaista, kažem ti: ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne može ući u kraljevstvo Božje. Što je od tijela rođeno, tijelo je; i što je od Duha rođeno, duh je. (Iv 3, 3-6)

U vremenu nove evangelizacije, ti si Duše Sveti, taj koji nas obnavlja i nanovo rađa za kraljevstvo Božje. Podaj nam svoj dar jakosti kako bi smo imali smjelosti obratiti se i ponovno roditi u tebi. Amen. Slava Ocu.

duhs

3. dan

Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza! On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje. (Lk 4, 18-19)

Tvoja snaga, Duše Sveti, izvire iz pomazanja kojim Bog  Otac posvećuje osobu za služenje među braćom i sestrama. Po svetim sakramentima Otac nas šalje da budemo blagovjesnici evanđelja Isusova uskrsnuća među framašima. Duše Sveti, daj nam dar razuma kako bi smo svojim odlukama i djelima znali evanđelje prenijeti drugima. Amen. Slava Ocu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)