4. i 5. dan devetnice za Nacionalnu skupštinu

duh_sveti-križ

Svaki dan: 

O dođi, Stvorče, Duše Svet,

pohodi duše vjernika,

poteci višnjom milosti

u grudi štono stvori ih. 

Ti nazivaš se Tješitelj,

blagodat Boga svevišnjeg,

studenac živi, ljubav, plam

i pomazanje duhovno.

Duše Sveti, udijeli nam dar mudrosti da se naučimo cijeniti nebeska dobra više od svega bogatstva ovoga svijeta. Daj nam dar razuma da budemo prosvijetljeni istinom, dar savjeta da uvijek odaberemo ono što je više na Božju slavu i spas bližnjega. Udijeli nam dar jakosti da hrabro ustrajemo u tvojoj službi, dar znanja da dobro upoznamo put koji vodi u nebo, dar pobožnosti da sve činimo iz ljubavi za tvoju čast i slavu, dar Božjega straha da se klonimo grijeha kao uvrede tvoje svetosti. Amen.

4. dan

I Isus Krist dođe te navijesti mir vama daleko i mir onima blizu, jer po njemu jedni i drugi u jednome Duhu imamo pristup Ocu. (Ef 2, 17-18)

Svaki čovjek traži svoj put k tebi Bože kako bi u tebi našao svoj mir i pravu ljubav. Današnji svijet i društvo nam nudi mnoge lažne i nesavršene putove k tebi, no mi znamo da jedinu u Duhu Svetom imamo pristup k tebi Bože. Stoga te molimo dar mudrosti Duha Svetoga kako bi smo svoj rad u Frami, a time i sve framaše vodili k tebi putem Duha Svetoga. Amen. Slava Ocu.

14-Silazak Duha Svetoga-mid

5. dan

Reče Isus: „On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama.“ (Iv 16, 14)

Suradnja s tobom, Duše Sveti, tajna je svetosti. Ti si naša veza kod Isusa jer si jedan s njime, te od njega uzimaš i nama daješ. Pobudi u nama dar pobožnosti kako bismo se često molili i primali svete sakremente i tako otvarali svoje srce k vama. Amen. Slava Ocu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)