Devetnica Duhu Svetom uoči XVII. nacionalne i VIII. izborne skupštine Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame

Draga braćo i sestre,

i ove godine će se okupiti naša braća i sestre iz cijele Hrvatske na XVII. Nacionalnoj Skupštini. Kao  što već i sami znate, Skupštine su susreti braće i sestara, odabranih od bratstva, na kojima se raspravlja o životu bratstva, problemima, potencijalnim rješenjima, planovima za budućnost te načinima na koje možemo još potpunije živjeti naša obećanja. Osim toga, ove godine će se birati i novi saziv Nacionalnog vijeća.

U svoje ime, a i ime cijelog Nacionalnog vijeća, želim vam svima zahvaliti za ukazano povjerenje, na pozitivne odgovore na ideje i prijedloge koje smo predstavljali na dobrobit bratstva te za sve dobro koje ste činili u svojim bratstvima i time zaista živjeli svoja obećanja. Hvala vam i za sve lijepe trenutke na nacionalnim susretima na kojima ste posvjedočili da zaista i jesmo jedno nacionalno bratstvo, bez obzira na veličinu, raznolikost i geografsku udaljenost. Nadam se da nam ne zamjerate te da nam opraštate sve greške koje smo možda učinili tijekom naše službe. Sve što smo radili smo radili na dobrobit bratstva, Crkve i drugih ljudi te na veću Božju slavu, ali usprkos dobrom nastojanju, moguće je da smo negdje katkada i pogriješili te zato molimo za oprost ukoliko smo nešto krivo napravili.

Budući da će ove godine biti uz Nacionalnu Skupštinu i  VIII. Izborna Skupština, pozivam vas sve, kako osobno, a  i vaša cijela bratstva, da se odazovete pozivu na sudjelovanje u devetnici Duhu Svetomu, koju je pripremio fra Ivan Penava, kao svojevrsnu duhovnu pripremu i potporu cijelog nacionalnog bratstva Skupštini. Ispod teksta možete naći molitvu za danas, a svaki drugi dan će biti objavljene molitve za naredne dane.

U molitvi da nas sv. Franjo prati svojim zagovorom, sve vas pozdravljam našim, franjevačkim, pozdravom

mir i dobro!

Ivan Bambir

nacionalni predsjednik Franjevačke mladeži

Svaki dan:

 

O dođi, Stvorče, Duše Svet,

pohodi duše vjernika,

poteci višnjom milosti

u grudi štono stvori ih. 

Ti nazivaš se Tješitelj,

blagodat Boga svevišnjeg,

studenac živi, ljubav, plam

i pomazanje duhovno. 

Duše Sveti, udijeli nam dar mudrosti da se naučimo cijeniti nebeska dobra više od svega bogatstva ovoga svijeta. Daj nam dar razuma da budemo prosvijetljeni istinom, dar savjeta da uvijek odaberemo ono što je više na Božju slavu i spas bližnjega. Udijeli nam dar jakosti da hrabro ustrajemo u tvojoj službi, dar znanja da dobro upoznamo put koji vodi u nebo, dar pobožnosti da sve činimo iz ljubavi za tvoju čast i slavu, dar Božjega straha da se klonimo grijeha kao uvrede tvoje svetosti. Amen.

1. dan

Kaže Job: „Ta i mene je duh Božji stvorio, dah Svesilnoga oživio mene.“ (Job 33, 4)

Ti si Bože jedini stvoritelj ne samo vidljivoga, materijalnog svijeta već i nevidljivoga, duhovnoga. Priznajući te svojim stvoriteljem rastemo u poniznosti jer uviđamo svoju ograničenost i nesavršenost. Svojim Duhom Svetim otvori nam oči da i u svojoj braći i sestrama framašima vidimo plodove tvoga stvaranja i tvoju sliku i priliku. Amen. Slava Ocu.

5-17-12holy-spirit-dove-e1337277838903

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)