Molitva sv. Ljudevitu u jubilarnoj godini

louis_ix
 
Internacionalno vijeće OFS-a odlučilo je od 25. travnja 2014. do 25. travnja 2015., godinu dana posvetiti boljem upoznavanju jednog od svetaca zaštitnika OFS-a – sv. Ljudevitu. Naime, 25. travnja se obilježilo 800 godina od njegovog rođenja. Kao članovi franjevačke obitelji, i mi framaši smo pozvani sudjelovati u ovom slavlju. Jedan od načina je i ova molitva koju je pripremilo internacionalno vijeće povodom  ove  jubilarne godine.

Bože, Oče naš,

zahvaljujemo ti za čudesa koja si izvršio u svome sluzi svetom Ljudevitu.

On je posvetio svoj život u službi Kraljevstva po primjeru svetoga Franje Asiškoga. Zbog toga je, zajedno sa svetom Elizabetom Ugarskom, izabran za suzaštitnika Franjevačkoga svjetovnog reda.

Molimo ga da bude uz nas i uz cijelu Franjevačku obitelj.

Sveti Ljudevite,

ti, koji si svoje krštenje smatrao najvećim primljenim darom, oživi u nama milost našega krštenja i našega zavjetovanja u bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda.

Ti, koji si svakoga dana razmatrao Božju riječ, pomozi nam da živimo Evanđelje, suobličujući svoj život Isusu, siromašnom i raspetom, i predajući ga za ljubav naše braće.

Ti, koji si već u mladosti razumio opasnost grijeha, pomozi mladima u Franjevačkoj mladeži da rastu u ispravnosti srca i vjernosti vlastitome krštenju.

Ti, koji si bio muž i ljubljeni otac, pomozi našim obiteljima da budu kvasac jedinstva i mira u našemu svijetu.

Ti, koji si služio siromašnima i koji si tražio pravdu i mir, otvori naše srce potrebama tolike naše braće i sestara u poteškoćama i pruži nam smjelost da se hrabro zauzmemo za život i obitelj.

Ti, koji si hrabro svjedočio vjeru u Krista Gospodina u stranoj zemlji, vodi nas u velikodušnom zanosu za novu evangelizaciju.

Gospodine,

po primjeru i zagovoru svetoga Ljudevita, daj nam da ostvarujemo svaku našu odluku prelazeći iz Evanđelja u život i iz života u Evanđelje, upirući pogled u život nebeski.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.