Izbori mjesnih bratstava u Splitsko – dubrovačkom područnom bratstvu

image015

U petak, 2.svibnja 2014.godine održani su izbori mjesnog bratstva Frame Gospe od Pojišana. Budući da područna predsjednica Sanja Vrljić nije bila u mogućnosti prisustvovati, područni voditelj formacije Marko Blažević ispričao ju je i predsjedao izborima. Na početku susreta pomolili smo se Duhu Svetomu da nas prosvijetli kako bismo savjesno odabrali vijeće koje će nas voditi kroz idućih godinu dana.

Krenuli smo s glasovanjem. Već u prvom krugu izbora za predsjednika izabrana je Barbara Tošić s apsolutnom većinom glasova. U glasovanju za potpredsjednika imali smo dva kruga glasovanja gdje je u drugom krugu s apsolutnom većinom glasova izabran Toni Pejković, a u izboru za tajnika tek u trećem krugu glasovanja izabrana je Lea Rakić s relativnom većinom glasova. Za blagajnika je izabran Mislav Ruić u trećem krugu glasovanja s relativnom većinom glasova. Na kraju, u prvom krugu glasovanja, Tea Pentić je izabrana za voditelja formacije. Nakon dugotrajnog glasovanja novoizabrano vijeće je uz pljesak i čestitke prihvatilo svoje službe te smo molitvom i Božjim blagoslovom završili susret.


U petak, 9. travnja 2014., održani su izbori u mjesnom bratstvu Franjevačke mladeži Župe Gospe Sinjske. Izborima su predsjedali u ime Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Lucija Mamić i Zrinka Magazinović. Obred izbora novog vijeća započeo je molitvom i zazivom Duha Svetoga te prisegom framaša na savjesno glasanje. Odmah nakon molitve uslijedilo je glasanje.

Novoizabrano vodstvo čine:

  1. Antonela Vrlić, predsjednica
  2. Tereza Marković, potpredsjednica
  3. Paula Bogdan, tajnica
  4. Tea Mihaljević, voditelj formacije
  5. Mirela Maganjić, blagajnik

Susretu su prisustvovali fra Antonio Mravak i fra Stipe Šušnjara. Novoizabranom vijeću želimo obilje Božjeg blagoslova u daljnjem radu i djelovanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)