Trodnevnica za Nacionalnu skupštinu

Draga braćo i sestre,
ovaj vikend se održava XVI. nacionalna skupština Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži. S početkom u petak će predstavnici svih područja, zajedno s Nacionalnim vijećem, raspravljati o životu našeg bratstva te izazovima koji leže pred nama. Da bi taj susret bio plodonosan, kako bratstvu, tako i Crkvi i društvu čiji smo članovi, potreban nam je Božji blagoslov, bez kojeg je svaki ljudski rad uzaludan. Zato vas sve pozivam da se priključite trodnevnici koja će se, s početkom danas, moliti u cijelom nacionalnom bratstvu za uspjeh Nacionalne skupštine. Također, slobodno dijelite s drugima i potičite druge da se uključe. Svaki dan će biti objavljen dio trodnevnice za taj dan. Ukoliko zakasnite, bez brige, slobodno se priključite naknadno. Trodnevnicu je pripremio fra Ivan Penava, nacionalni i osječki područni duhovni asistent.

 Mir i dobro!

 Ivan Bambir

nacionalni predsjednik

1. dan, srijeda

„Odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Vratiše se zatim sedamdesetdvojica radosni govoreći: “Gospodine, i zlodusi nam se pokoravaju na tvoje ime!” A on im reče: “Promatrah Sotonu kako poput munje s neba pade. Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi. Ali ne radujte se što vam se duhovi pokoravaju, nego radujte se što su vam imena zapisana na nebesima.” (Lk 10, 1. 17-20)

Gospodine Isus Kriste, ti koji si slao svoje učenike u svijet u svako mjesto kamo si kanio doći, poslao si i nas framaše da pođemo i djelujemo po raznim mjestima naše domovine Hrvatske. Svoje si učenike nakon naviještanja tvoje riječi opet okupljao te ohrabrivao na njihovom životnom putu. Molimo te da blagosloviš i sve nas framaše, članove Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži jer si nam dao svoje talente kojima djelujemo u svijetu. Ispuni svojim Duhom mudrosti naše predstavnike koji će se okupiti na Nacionalnu skupštinu, kako bi ispunjeni radošću zbog zajedničkog susreta u tvoje ime opet mogli tu radost ponijeti svima koje susretnu. Amen.

Oče naš…

1378666_642655099108818_977694008_n

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

2. dan, četvrtak

„I dođoše u Kafarnaum. I već u kući Isus upita apostole: “Što ste putem raspravljali?” A oni umukoše jer putem među sobom razgovarahu o tome tko je najveći. On sjede i dozove dvanaestoricu te im reče: “Ako tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslužitelj!” I uzme dijete, postavi ga posred njih, zagrli ga i reče im: “Tko god jedno ovakvo dijete primi u moje ime, mene prima. A tko mene prima, ne prima mene, nego onoga koji mene posla.”“ (Mk 9, 33-37)

Duše Sveti, ti koji si osluškivao srca apostola i kada su se zbog svoje službe uzoholili dao si im po Isusovim riječima primjer poniznosti u djetetu kojeg je stavio među njih. Podaj nama framašima toga istoga duha poniznosti kojim ćemo služiti svakom čovjeku kojeg nam staviš na put, a napose braći i sestrama u vjeri. Blagoslovi, Duše Sveti, sve naše predstavnike koji će sudjelovati na Nacionalnoj skupštini kako bi tobom ispunjeni pronašli nove i zajedničke putove služenja među braćom i sestrama framašima. Amen.

Zdravo Marijo…francis-of-assisi

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

3. dan, petak

„I tako se zbilo da su se u kratkom vremenu prema želji sv. Franje bez ljudskog poziva, zahvaljujući Bogu, našli na okupu. Kad su bili zajedno, veoma su se obradovali zbog viđenja dobroga pastira i čudili se što su se sakupili samo poradi jedne želje. Izvješćivali su o dobrima koja im je milosrdni Bog učinio. Ako su bili malo nemarni i nezahvalni, ponizno su svetoga oca molili da ih opomene i kazni, a to su zdušno primili. – Tako su uvijek običavali kad bi došli k njemu. A nisu pred njim skrivali ni najneznatnije misli, a isto tako ni pokrete srca.“ (1 Cel 12,30)

Oče Sveti, koji su u sv. Franju ulio očinski duh te je s puno ljubavi i radosti oko sebe okupljao svoju manju braću, okupi oko sebe i oko naših duhovnih pastira i asistenata predstavnike naših framaških bratstava. Podaj svima okupljenima na Nacionalnoj skupštini duha iskrenosti u kojem će rado podijeliti svoja razmišljanja i iskustva, te donijeti zajedničke odluke. Neka te odluke budu na tvoju slavu, Oče. Amen.

Slava Ocu…

duh_sveti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)