Obećanja Frame Virovitica

1376450_3477323507873_663119418_n (1) (1)

U subotu 5. listopada 2013. godine u župnoj crkvi sv. Roka održana su obećanja Frame Virovitica. Uza sve pripreme oko organizacije obećanja, najbitnija priprema za obećanja je bila trodnevna duhovna obnova u Cerniku koju je vodio i pripremio duhovni asistent Frame Cernik, fra Marino Kuzminski, na temu gesla samih obećanja ,,Ako mi tko hoće služiti, neka ide za mnom.” (Iv 12,26). Četvero framaša (Leonora Bedeković, Antonio Kirin, Lora Kunkić, Sara Pažin) pred Bogom je po prvi puta obećalo da će živjeti po uzoru na našega svetog Franju i još ih je desetero obnovilo svoja obećanja (Lucija Blažević, Andrea Grdenić, Karla Grgić, Ivona Ištvanović, Valentina Laslo, Martina Mikolčić, Klaudia Nreca, Oliver Nreca, Ivan Zvonimir Prša, Luka Tripalo). Euharistijsko slavlje predvodio je fra Robert Perišić koji je godinama bio i duhovni asistent naše Frame.

– Po ovoj zajednici, i kada nas je bilo toliko da nismo stali u našu prostoriju i danas kada će vam reći da ste novi framaši, Bog je uvijek gradio svoju Crkvu. Iz ovog malog gnijezda izašli su i izlaze predivni ljudi. U Frami su mnogi otkrili svoj poziv, danas su svećenici, časne sestre, vjeroučitelji, a mnogi su postali roditelji i imaju novu, neprocjenjivu ulogu u izgradnji Crkve – rekao je fra Robert u svojoj propovijedi o Frami.

Osim obećanja ove godine posebnu pažnju privukla je 20. obljetnica postojanja Frame u Virovitici. Nakon večernje svete mise prikazan je kratki video o Frami kroz zadnjih 20 godina, a također je u samostanu postavljena izložba fotografija koja je framaše svih generacija prisjetila na godine koje su proveli u bratstvu.

Zahvaljujemo obitelji, prijateljima, framašima, mjesnom OFS-u te duhovnim asistentima koji su nas podržali u odluci da ćemo kroz idućih godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živeći njegovo evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži. Naravno najviše hvala našem nenadmašnome duhovnom asistentu, fra Klaudiju Milohanoviću, koji nam je u svemu pomogao i omogućio super obećanja.

Karla Grgić, Frama Virovitica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)