Frama Zagreb – Sv. Mihael u posjetu Frami Samobor

Frama Sv. Mihael i Frama Samobor

Nakon nekoliko tjedana organiziranja i dogovaranja susreta, došao je napokon i taj dan! 4. svibnja 2013., 8 sati – framaši mjesnog bratstva Frame sv. Mihaela okupljaju se u dvorištu svoje župne crkve kako bi zajedno otišli na susret sa Framom Samobor na kojem je sudjelovalo 9 framaša iz Dubrave i 9 framaša iz Samobora.

Radost, radoznalost i uzbuđenost krasili su naša lica cijelim putem do Samobora, gdje su nas na autobusnom kolodvoru dočekali samoborski framaši! Odmah smo se upoznali i prvi komentari su pali: „Kak’ su simpatični!“ – „Jelda? Baš su fora!“
Zatim su nas domaćini odveli do Starog Grada – ruševnog dvorca okruženog predivnom prirodom. Ondje smo imali kratku meditaciju u kojoj smo razmatrali Božju veličinu i ljubav koju nam je podario u obliku pjeva ptica i fijukanja vjetra. Po završetku meditacije, framaši su se zajedno uslikali i uputili prema franjevačkom samostanu gdje smo imali rad u grupama tijekom kojeg smo se pobliže upoznali i razgovarali o našim upoznavanjima sa samom Framom i našim iskustvima života u bratstvu. Zaključili smo kako nas je većinu privukla radost i veselje kojima framaši „zrače“, ali ono što nas je zadržalo u Frami nešto je puno dublje. Zadržala nas je molitva. Zajednička, ali i pojedinačna, molitva nam je pomogla da prebodimo teške trenutke, da oprostimo bratu uvredu ili bol koju nam je nanio; možda i nesvjesno. Tome i služe molitveni susreti – da nas duhovno ojačaju.

Nakon rada po grupama, pošli smo do župnog dvorišta gdje su nas domaći fratri počastili i ugodno iznenadili roštiljadom i kremšnitama! Druženje se nastavilo u ugodnoj i opuštenoj atmosferi uz pjesmu, naravno. Nakon malo odmora, uslijedile su igre! Koliko god čovjek bio star (ili mlad) uvijek uživa u igrama, a pogotovo ako su maštovite i šašave kao one koje framaši igraju na svojim susretima!

Veselje i ugodno druženje s novim prijateljima završilo je slavljenjem svete mise koju je predvodio fra Krunoslav Kašnar, mjesni duhovni asistent frame Samobor, a koncelebrirao je i fra Nedjeljko Golubar, pomoćnik duhovnog asistenta mjesnog bratstva Frame Sv. Mihael. Gospodinu smo zahvalili ponajprije za lijepo vrijeme, a zatim i za sva nova iskustva koja nosimo s ovog susreta, kao i za sve divne ljude koje smo pritom upoznali.

Ovim putem zahvaljujemo Frami Samobor na gostoprimstvu i jedva čekamo novi susret kada će Frama Samobor doći k nama u Zagreb!

Nikolina Bagarić, Frama Zagreb –  Sv. Mihael

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)