Sportski kapitul Zd-ši područja

 „ Ako je Bog za nas, tko će protiv nas“ (Rim 8,31)

Prošli vikend, u organizacija Područnog vijeća Zd-ši područja, održao se I. sportski kapitul na Miljevcima. Sudjelovalo je oko 150 framaša iz cijelog područnog bratstva. Okupljanje je počelo u 09:00h, ubrzo nakon toga imali smo Euharistijsko slavlje u crkvi Imena Isusova, koje je predvodio duhovni asistent Frame Miljevaci, fra Ivan Maletić. Nakon sv. Mise uslijedio je pozdravni govor i dobrodošlica  područnog predsjednika Marka Plavčića, te  mimohod do sportskih terena.

Oko 10:15h počelo je sportsko nadmetanje u nogometu i kartama. Cure su igrale u sportskoj dvorani a dečki vani na otvorenom. Mi smo Franjevačka mladež i u skladu s tim prije svake utakmice na sredini terena izmolila bi se molitva.

Bilo je jako uzbudljivo i kod cura i kod dečkiju, prilike i golovi su prštali na sve strane. Momci su tehnički bili potkovaniji od cura, ali cure su svojim zalaganjem, srčanošću i borbenošću nadvladale taj „nedostatak“. U finalu nogometa kod cura su igrale Frama Knin protiv domaćina Frame Miljevci, kod muškaraca su također bili domaćini u finalu tj. Frama Miljevci protiv Frame Šibenik-Meterize. Prije samog čina finala u nogometu bilo je natjecanje u mješovitom potezanju konopa. Pobjednici u potezanju konopa su kršne cure i momci iz Frame Miljevci. Treba spomenit i Framu Šibenik-Šubićevac kao pobjednicu kartaškog dijela natjecanja. Došli smo do glavnog dijela sportskog kapitula a to je nogometno finale. Momci su prvi stali na „borilišta“ i odmjerili snage. U vrlo uzbudljivoj utakmici s prepuno neizvjesnosti na kraju je slavila Frama Šibenik-Meterize. Nakon momaka došle su cure na red da pokažu svu raskoš i umijeće nogometa. Bila je to tvrda utakmica puna borbenosti i požrtvovnosti. Cure su bile jako srčane i vidjelo se da im je jako stalo do pobjede. Na kraju više sreće i sportske spretnosti je imala Frama Knin. Valjalo bi spomenit i navijače koji su svoje sportaše bodrili do samog kraja, uz veličanstvenu koreografiju i gromoglasno navijanje. Pobjednici su dobili zaslužene nagrade i ovim putem im još jednom čestitamo.

Irena Pulić, Frama Miljevci

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.