Klanjam ti se, Oče

Klanjam ti se Oče! Dolazim ti u poniznosti i skromnosti, pognute glave i otvorena srca. Kajem se za svaki propust, za svaki grijeh. Dolazim ti predati cijeloga sebe i pokloniti se. Pokloniti se Tvojoj Svetoj Krvi kojom si nas posvetio. Klanjam ti se Kriste! Klanjam ti se Bože! Oslobodi me svake zaokupljenosti, brige, more, nevolje, zlobe… Daj da ti se ovim klanjanjem potpuno otvorim. I samo tebe, uvijek samo tebe odabirem za svoga Spasitelja.

6196856

Ti znaš tko sam i što sam, znaš moje želje i molitve, znaš kad sam sretan, tužan, zabrinut, kad mi je teško, kad mi je potrebna pomoć, ali i kad sam miran jer znamo da si ti uz mene. Daj da i u teškim trenutcima osjetim da si mi blizu, da nism sam. Mlad sam, grešan i slab. Još uvijek se tražim, zaveden sam ovozemaljskim, skrećem s puta. Pruži mi svoju ruku vodilju, neka me ona uvijek vraća na pravi put, neka mi ona bude oslonac i snaga da ustanem nakon svakog pada.  Teško je biti sam, otuđen od ljudi,ali je još teže biti otuđen od tebe. Mnogi te traže, daj da ugledaju svijetlo na mračnom putu kojim hode. Neka i oni jednoga dana budu veseli navjestitelji i svjedoci tvoje riječi. Daj da im ja budem pomagatelj i uzor življenja vjere, da u meni vide tvog glasnika, da tebe prepoznaju u mome srcu, u mojim djelima. Ne dopusti da moje srce ostane zatvoreno za druge, potrebite ljude. Potrebite za materijalnim skromnostima poput toplog doma i hrane ili ljudi koji traže samo ljubav, lijepu riječ, pomoć i nekoga na koga se mogu osloniti. Daj da ja budem taj.

Daj da moje srce bude ražaren plamen tvoje ljubavi i da taj plamen, taj Sveti plam, svojim djelima i životom prenosim i na druge ljude, baš poput tvojih učenika, poput svetog Franje, Sv.Klare. Oni su, odbacivši materijalno, posvetili svoj život tebi u potpunosti, njima si bio važan samo Ti. A svakoga su smatrali svojim bratom i svojom sestrom. O, koliku si im ljubav Ti dao, Oče. O, koliku su oni ljubav osjetili kada su pošli za Tobom.  I oni su se borili, i oni su griješili. Ali su znali zahvaljivati, uz Tvoju su pomoć nakon svakog pada ustajali jači i ohrabreniji. Suprostavljali su se preprekama, navalama Zloga na koje su nailazili na svom putu. Ti si im bio Snaga! Ti si im bio Ljubav! Ti si im bio Život! Ti si im Kriste bio sve. Osjetili su tvoju ljubav, sv.Franjo je osjetio i bol Tvojih rana koje si zadobio raspećem na križ, zbog nas, zbog naših grijeha. Koliku si žrtvu učinio za mene, za ljude koji te odbacuju, psuju, ne žele u svom životu, ali ti nikoga nisi zaboravio,učinio si to za svakoga, za sve. I za bogate i za siromašne, i židove i muslimane, za vjernike i nevjernike, za djecu i odrasle.

francisclare

Bože! I ja sam danas sagriješio. I danas sam pao. Očisti moje srce da ti spokojan mogu pristupiti ovoj molitvi. Oprosti mi svaki moj grijeh. Moj propust. Iskreno se kajem i znam da mi Ti svojoj beskrajnom i bezuvjetnom ljubavlju opraštaš.

Sagriješio sam prema braći i sestrama,prema roditeljima, prema prijatelju. Oglušio sam se na Tvoj poziv, okrenuo sam leđa onomu komu je bila potrebna moja pomoć, moja podrška, moja riječ. Mislio sam samo na sebe. Na svoje dobro.  Zaboravljam katkada na potrebe svojih bližnjih, ne pokazujem im dovoljno svoju ljubav. U obitelji sam često odsutan, duhom nisam uvijek uz svoje najbliže.  Koliko puta teško opraštam. I sebi i drugima. Koliko puta sam okrivljavao druge, druge optuživao i osuđivao, a i sam sam grešan. I sam sam pao mnogo puta. I sam tražim tvoj oprost. Ti mi po svojoj beskrajnoj ljubavi opraštaš. Daj da po tvome primjeru i ja to mogu. Da mogu oprostiti i kada to učinim, da se ne vraćam opet na stare propuste i grijehe, nego da očišćen i oslobođen Tvojom krvlju, nastavim dalje, trudeći se ne ponavljati svoje greške, trudeći se koračati Tvojim putem čista srca.

o

Pokazao si svoju ljubav. Samo želim li je ja prihvatiti? I prihvaćam li je? Jesam li svjestan tvoje žrtve? Žrtve nevinog Krista, koji se imao roditi za mene. Pa tko bi umro nedužan za mene grešnika, negoli Krist, negoli Spasitelj i Otkupitelj. Velika su Tvoja djela Isuse, ali najveća je ljubav.  Daj da tu ljubav, tu razapetu ljubav i mi osjetimo.  Nema dovoljne hvale za sve što si učinio i svakodnevno činiš za nas, zato te molimo, da prihvatiš naše srce koje je otvoreno za tvoju ljubav kao zahvalu.

Daj mi da svaki dan iznova osjetim Tvoju ljubav, ali da je radosno dijelim drugima, da je ne skrivam i ne držim samo u sebi jer tako neće uroditi plodom.  Neka svakoga od  nas tvoja ljubav poveže, neka naša srca budu iskrena i otvorena za svakoga brata, za svaku sestru.

Bozja-ljubav

Kriste, toliko ti toga želim reći kad sam sjedinjen s Tobom u molitvi, moje je srce radosno jer te osjeća. Pomireno je s Tobom.  A kad je pomireno s tobom, pomireno je sa cijelim svijetom. Ne dopusti da ovaj trenutak ode, da nestane kad se vratim u svakodnevicu, ne daj da zaboravim da sam Tvoje dijete, Tvoje djelo. Ne daj da zaboravim da si me stvarao na svoju sliku, s puno ljubavi i povjerenja da ću biti glasnik Tvoje ljubavi, Tvoje žrtve, Tvoje dobrote.  Daj da svaki moj dan bude Tebi na Slavu, Čast i Hvalu.

Ana Malvić, Frama Našice

1 Comment

  1. Hello – My name is Stephanie and work at Paraclete Press – a christian
    publishing company- and we are publishing a book about Sts. Francis and
    Clare – We are looking for an image to use on the cover and we love the image we found on your page -it is the second image down on this page http://www.frama-portal.com/2013/03/28/klanjam-ti-se-oce/
    – can you tell us where you got the image? – we are looking for high res images and we would need to get permission to use these images – Thank you very much for your help!!
    – Stephanie

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)