Križni put sa sv. Klarom – 2. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.

Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

II. postaja

2. ISUS UZIMA KRIŽ

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Klara se “po savjetu blaženoga Franje preselila k crkvi Sv. Damjana. To je ona crkva u kojoj je Franjo u vrijeme molitve s drveta križa primio poziv: ‘Franjo, idi i popravi moju kuću koja se, kako vidiš, ruši.’ Djevica se Klara zatvorila u zatvor ovoga mjestanca iz ljubavi prema nebeskom Zaručniku. Prihvaća svoj životni Križ, još više prihvaća Onoga koji ga je s ljubavlju prigrlio za spasenje čovjeka. Samo noseći svoj križ zagledani u Krista sudjelujemo u izgradnji njegove Crkve, stvaranju nove “civilizacije ljubavi” i ulazimo u Kristov Vazmeni Misterij. Svetodamjanski križ osmislio je Franjin i Klarin život zauvijek. Pogledajmo u njega i mi. Prihvatimo svakodnevno krive optužbe i nosimo križeve života slijedeći Krista koji ide pred nama!

svdamjandi7

MOLITVA: “Svevišnji, slavni Bože, rasvijetli tmine naših srca i podaj nam ispravnu vjeru, sigurno ufanje i savršenu ljubav. U prihvaćanju kršćanskih načela daj nam razum i pronicavost, Gospodine, da bez prigovora izvršavamo  Tvoju svetu i istinitu volju! Daj nam da svakodnevno u potrebnima prepoznajemo kako „Ljubav nije ljubljena“. Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

 O koliko ucviljena
Bješe ona uzvišena
Majka Sina jedinog!

 velika-KP

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)