Prva primanja Frame Plina – Stablina

U nedjelju 10. ožujka 2013. u župi Plina Stablina prvi put se održao obred primanja u Franjevačku mladež. Skupina mladih se od desetog mjeseca s fra Pavišom gotovo svakog petka, a nekada i češće jer smo trećim četvrtkom u mjesecu predvodili klanjanje, pripremala za ovaj događaj. Sve je to bilo na inicijativu fra Paviše kojem se mnogo zahvaljujemo. Uvijek nas s radošću dočekuje i s nama je na našim susretima. Podržava sve naše ideje, a i mi njegove. Zbog toga je naša suradnja izvanredna. Svojim primjerom pokazuje da prema svima moramo biti jednaki, da svakog čovjeka moramo ljubiti kao svoga brata jer pred Bogom smo svi jednaki.

clip_image002

Naši susreti uvijek su prožeti radošću, uz druženje i bolje međusobno upoznavanje, zajedno idemo i na sv. mise. Kroz proteklo vrijeme nastojali smo svoj duhovni život obogatiti i što više se približiti Kristu kako je to činio sv. Franjo. S nestrpljenjem smo čekali dan kad ćemo biti primljeni u Framu. Da bismo se svi što bolje pripremili za sam čin primanja, održana je trodnevna duhovna obnova koju je predvodio područni duhovni asistent fra Jure Hrgović. Zbor mladih koji čine framaši pjevao je sva tri dana na misama, a framaši su animirali svete mise i čitanjem na misama. U subotu ujutro predvodili smo križni put za mlade od Stabline do Zavale na koji se odazvalo stotinjak ljudi.

clip_image002

U nedjelju tijekom svete mise sa župljanima održan je obred primanja. Svetu misu predvodio je fra Jure Hrgović uz koncelebraciju našeg duhovnog asistenta i župnika fra Paviše Norca-Keve. Fra Jure je svima u svojoj propovijedi pobliže objasnio kako je osnovana prva Frama i koja je naša uloga. Na početku obreda zamolili smo da budemo primljeni u Framu, a našu molbu su s radošću prihvatili područni predsjednik Pero Mihaljević u ime bratstva Frame i područni duhovni asistent fra Jure Hrgović u ime Crkve i franjevačke obitelji.

stablina

Fra Jure je na nas zazvao Božji blagoslov i zagovor sv. Franje, a mi vjerujemo da će nam Gospodin udijeliti snagu da možemo biti ustrajni u pozivu kojem smo se odazvali te da se uvijek slijedimo Put, Istinu i Život kako je to činio sv. Franjo. Obredu je prisustvovao i područni blagajnik Martin Vrlić, gosti iz Frame Sinj i Frame Metković te ostali vjernici koji su ispunili našu crkvu. Od srca im svima zahvaljujemo što su svojom prisutnošću uveličali naše slavlje. Također se zahvaljujemo svima onima koji su ovih dana bili uz nas te nam pomogli u pripremanju za ovu svečanost. Sve vas pozivamo da se molite za nas na ovom putu do obećanja.

Monika Barbir, Frama Plina – Stablina

sablina 2

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)