Prije svega, bio si ljubljen…

1_slika_10

U početku tvoga stvaranja bila je samo Ljubav. Ništa osim toga. Samo Ljubav. Prije ičega, bio si ljubljen. Bog te stvarao i time ti darovao Sebe sama. Nerazdvojni ste. Samo ti i tvoj Bog, On, Ljubav sama.

Potom si nastao ti. Oblikovana je tvoja duša, sa svim svojim prednostima i nedostacima. Tvoja hrabrost i tvoj razum, tvoj smisao za humor i tvoj osjećaj za druge, ali i svi tvoji nedostaci, slabosti, strahovi, sve ono zbog čega će ti biti potrebna ljubav i pomoć drugih.

Odabran si da budeš na određenom mjestu i u određeno vrijeme. Nisi postavljen nigdje slučajno. Odabran si za mjesto i vrijeme gdje ćeš gledati i slušati, hodati i stvarati, sanjati i biti. Tamo gdje ćeš ti sam najbolje ljubiti i biti Božja ljubav među ljudima.

Potom si rastao u svojoj majci i došao na ovaj svijet, izgledom podsjećajući na svog oca i majku, ali i na Boga samoga. Njegova si slika, jer voljeti druge znači drugima pokazati lice Božje u sebi.

beba u utrobi

Zato ne zaboravi na Ljubav, jer prvo si bio ljubljen. Nisi bio hrabar, niti pametan, niti zabavan. Bio si ljubljen! Ljubljen si prije sveg stvaranja, prije nego si sam sebe ljubio, ljubljen si upravo u ovom trenutku, ljubljen si sutra i uvijeke.

Ljubi, jer si i ti duboko u svom srcu sama ljubav. Tamo ćeš uvijek moći osjećati Ljubav, znati za Ljubav i vjerovati u Ljubav. Ljubav će tamo uvijek stanovati i čekati na te.

Znaj, Otac tvoj te ljubi! Tvoj Spasitelj, Sin Očev zaodjenut tijelom, te ljubi! Duh Sveti, što prebiva u tebi, te ljubi! Nikad ne zaboravi, prije svega bio si ljubljen, a kroz sav tvoj vijek ljubi te On, Ljubav sama.

Filip Zaninović – Frama Kaptol

presveto_srce_isusovo3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)