Jesenska i V. Izborna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži

Jesenska i V. izborna skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva održana je 10. studenog u Splitu na Trsteniku. Na skupštini je prisustvovalo 13 od 16 bratstava s pravom glasa i predstavnici Frama Plin – Stablina, Turjaci i Hrvace koje su u osnutku ili obnovi.

Skupština je započela molitvom i duhovnim nagovorom područnog duhovnog asistenta fra Jure Hrgovića te govorom područne predsjednice Ane Mikulić koja je na kraju svog mandata zahvalila svim vijećnicima Splitsko-dubrovačkog područja s kojima je surađivala. Prisutnima se obratio i nacionalni predsjednik Ivan Bambir uputivši pozdrave i zahvale našem području na suradnji s Nacionalnim vijećem.

Rad skupštine nastavio se izvještajima mjesnih bratstava i njihovim prezentacijama kojima su pokazali koliko su njihova bratstva radila tijekom prošle godine te koliko su bila aktivna u zajednici i svojim župama. Izvještaj su podnijele i područna predsjednica Ana Mikulić te područna voditeljica formacije Perina Granić koje su podijelile i nekoliko savjeta budućem Splitsko-dubrovačkom područnom vijeću. Usvojio se i zapisnik proljetne područne skupštine koja je bila održana u Splitu, a čiji je domaćin bila Frama Gospe od Zdravlja.

Nacionalni predsjednik Ivan Bambir predstavio je skriptu Nacionalnog vijeća za formaciju koju je dobilo svako mjesno bratstvo. Raspravljalo se i o promjeni datuma Hoda Franjevačke mladeži. Splitsko-dubrovačko područje podržalo je tu ideju i glasovalo za promjenu datuma održavanja koji bi sada trebao biti od 22. srpnja do 31. srpnja. Zatim je Ivan Bambir predstavio i projekt „e-Frama“. Pokazao je kako bi ovim bilo olakšano funkcioniranje Frama i istaknuo da bi se ovako napokon moglo saznati koliko točno postoji framaša u Hrvatskoj.¸

Poslije ovih točaka pristupilo se samom obredu izbora. Usvojen je pravilnik izbora i određen tajnik i brojitelji glasova. Većina novih vijećnika izabrana je u prvom krugu te su svi oni spremno  prihvatili službe za koje su bili izabrani. Novo Splitsko-dubrovačko područno vijeće izgleda ovako:

  • Pero Mihaljević (Frama Sinj) – predsjednik
  • Ivana Babić (Frama Runovići) – potpredsjednica
  • Daniela Todorić (Frama Imotski) – tajnica
  • Martin Vrlić (Frama Sinj) – blagajnik
  • Iva Burazin (Frama Sv. Obitelj – Split) – voditeljica formacije

 

Nakon obreda izbora Perina Granić, sada bivša područna voditeljica formacije, održala je kratko predavanje o  službi bratskog animatora i odnosu Frame i OFS-a kada je istaknula koliko je važno da zajedno surađujemo i izgrađujemo dobar odnos. Naposljetku su članovi starog, ali i novog Splitsko-dubrovačkog područnog vijeća uručili poklone (male znakove pažnje) bivšoj predsjednici Ani Mikulić i bivšoj voditeljici formacije Perini Granić.

Skupština je završena sa željama da novi vijećnici nastave dobar rad starih i da uspješno vode Splitsko-dubrovačko područno bratstvo Frame.

Daniela Todorić, Frama Imotski

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.