Obećanja Frame Siget

Prelijepa, sunčana nedjelja, 7.10.2012., bila je poseban dan za Framu Siget. Naime, tada smo proslavili svoj 18.rođendan i obećanja.

Na slavlju nam se pridružilo oko stotinjak drugih framaša iz brojnih bratstava kao što su Kaptol, Kozari bok, Sv.Duh, Leopold Bogdan Mandić, Mati Božja Lurdska, Dubrava, Sv. Mihael, Koprivnica, Varaždin, Slavonski Brod, Trsat, Krnjevo i mnogi drugi. Na misi u 11.30 sati uz puno svjetine, framaši su držeći lučice u procesiji ušli u crkvu te iste odložili na plakat ’18 godina Frame Siget’.

Ovaj dan je bio poseban i zato jer se u našoj župi slavilo 800 godina dolaska sv.Franje u Hrvatsku. Naš je duhovni asistent imao čak tri (kratke) propovijedi, od kojih je svaka bila drugačija, zanimljiva i poučna. Na misi smo ponosno rekli  ‘Evo me!’ Kristu i izgovorili tekst obećanja. Obećanika ” ponavljača”je bilo 28, a prvoobećanika 12.

Nakon mise, zaputili smo se u dvoranu u kojoj smo počastili naše goste sa sendvičima i kolačima koje smo pekli cijelu noć. Nakon jela, uslijedio je zabavni program u kojem smo prikazali video snimljen baš u tu svrhu.

https://www.youtube.com/watch?v=PA1um1kXBvQ&feature=youtube_gdata_player

Nakon videa smo kao i uvijek zapjevali najpoznatije framaške pjesme. Pomalo tužni što je sve tako brzo završilo, oprostili smo se od naših prijatelja iz drugih bratstava i zaputili se kući spremni na još jednu godinu života u našoj framaškoj zajednici. Živio sv. Franjo!

Marija Badurina – Frama Siget

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.