15. festival duhovne glazbe Framafest ”Pjesmom slavimo Gospodina”

Framafest je jedini festival duhovne glazbe na kojem učestvuju samo članovi franjevačke mladeži. U subotu 21.listopada 2012. u Sarajevu je održan je 15. Framafest na kojem su sudjelovale dvadeset dvije Frame od koji je jedna iz Hrvatske, šest iz Hercegovine i petnaest Frama iz Bosne. Kao i svake godine framaši sa svojim duhovnim asistentima su pripremili različite pjesme gdje su kritizirali svijet, pjevali o pravom Putu, slavili Boga i pjevali o ljubavi. Često govorimo kako nestaju dobri ljudi, gubi se prava vjera te se  moralne vrijednosti više ne nazivaju istinitim vrijednostima. Pogled na ovaj Framafest, na tisuću i dvjesto mladih, pokazuje nam upravo suprotno. U njima se krije radost, iščezli dobri ljudi koji otkrivaju pravu vjeru i vrijednosti.

Također treba spomenuti sav taj trud koji se krije  u pozadini pjesama, različite talente, ples, pjesmu, umijeće glume te radosne i glasne navijače koji su bratski navijali za sve Frame. Dodijeljene su nagrade za najbolji scenski nastup Frami Rami i za najbolji tekst Frama Posuški Gradac. Ovogodišnji pobjednik je Frama Jajce sa pjesmom ”Ti si moj smisao”.

Postoji izreka ” Tko pjeva dvaput moli”. Zamislite koliko bi svi molili kada bi stalno ”Pjesmom slavili Gospodina” kao mladi sa ovogodišnjeg Framafesta.

Adriana Drljepan, Frama Brestovsko (BiH)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.