15 godina Frame Novi Marof

Trudite se prepoznati znakove vremena i svaki dan se iznova zapitati: ‘Gospodine, što želiš od mene da učinim’?

Jedna je to od poruka koju su u filmu o povijesti Frame Novi Marof čuli sadašnji framaši iz usta bivših predsjednika. Prigodni dokumentarac u trajanju od sat i 10 minuta bio je središnja točka proslave 15 godina novomarofske Frame, koja je održana 4. listopada u večernjim satima u crkvi i prostorijama samostana sv. Antuna Padovanskog. Jubilej koji je podsjetio na dan prvih zavjeta mjesnog bratstva Franjevačke mladeži, ponovno je združio aktualne i nekadašnje članove zajednice, kojih danas ima približno 150.

U filmu su se bivši predsjednici, njih sedam, prisjetili svojeg dolaska na Framu, prvih susreta, najupečatljivijih uspomena te otkrili što su iz tih dana svoje mladosti ponijeli u život. Mnogi od bivših framaša, pa i oni koji su prije još samo pet godina vodili zajednicu, danas imaju svoje obitelji i već su ponosni roditelji. No, ipak s primjetnom nostalgijom pričaju o subotama i nedjeljama čije su večeri provodili u vjeronaučnoj dvorani u druženju, pjesmi i molitvi, zatim o zajedničkim misama, izletima, aktivnostima, karitativnim akcijama i drugim projektima u koje su tijekom boravka u Frami ugradili svoje talente i svoje vrijeme. Na kraju filma svoju je poruku uputio i sadašnji duhovni asistent Frame Novi Marof, ujedno župnik i gvardijan p. Martin Dretvić.

Prije filma framaši su zajedno s članovima mjesnog FSR-a i ostalim župljanima slavili misu i blagdan svojeg zaštitnika sv. Franje. Nakon projekcije u crkvi druženje je nastavljeno u dvorani u kojoj je prije 15 godina sve i počelo.

Vladimir Zrinjski, Frama Novi Marof

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)