Škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva

Škola animatora Splitskog-dubrovačkog područnog bratstva održana je od 28 do 30. rujna u prostorijama franjevačkog klerikata u Splitu sa motom ”Budite vršitelji riječi, a ne samo slušatelji”.
U petak, oko 16:00h je bilo okupljanje. Nedugo zatim područno vijeće nam je uputilo pozdrave, te podijelilo u skupine. Mladi su se počeli družiti, zabavljati i naravno nešto i učiti. Sve je bilo uzbudljivo, svatko je sa svakim pričao, družio se, pripremali smo ‘sobe’ gdje ćemo spavati. Također u međuvremenu smo imali svetu Misu u 19:00h.  Nakon susreta je bilo druženje i daljnje upoznavanje, a nakon toga odlazak na spavanje.
U subotu smo se probudili u 7:00h. Naravno svako buđenje započinjalo je s pjesmom. Kada su se svi probudili i pripremili za novi dan uslijedila je molitva časoslova te nakon toga ukusni doručak- krafne. Poslije doručka je uslijedilo predavanje fra Ante Udovičića na temu „Komunikacija“. Predavanje je zaista bilo dobro i uistinu korisno za rad i raspravljanje .
Potaknuti predavanjem imali smo rad po skupinama. Na plenumu koji je slijedio bilo je bučno i veselo. Bilo je tu i pjesme, smijeha razgovora i još puno toga zanimljivog. Nakon vremena za odmor, imali smo odvojena predavanja za voditelje formacija koje je održala Perina Granić i za animatore koje je održala Iva Burazin. Teme su bile veoma dobre i dobra podloga za što bolji daljnji rad. Također i tu je bio rad po skupinama nešto malo drukčiji nego prethodni, ali isto jako zanimljiv. Uslijedila je kratka pauza do svete Mise. Poslije svete Mise je bila večera te zabavna večer nakon napornog radnog dana. Na zabavnoj večeri smo pjevali karaoke, igrali nogomet, izmjenjivali iskustva, igrali karte. Kada se tako mladi zabavljaju vrijeme brzo prođe i uslijedio je počinak. Nedjelja -buđenje u 7:30. Svi umorni od zabavne večeri. Nakon doručka mladi su se uputili prema samostanu sestara klarisa na svetu Misu i druženje s njima. Kada smo došli u crkvu svi smo se pomolili i čekali u tišini početak svete Mise. Nakon prekrasne propovijedi i svete Mise koju je održao fra Jure Hrgović imali smo druženje sa klarisama. Klarise su nas prekrasno ugostile i pripremile su nam kolača i soka što je dodatno povećalo našu sreću. Mladi su postavljali pitanja, te bili su jako zainteresirani kako one provode svoje dane. Skupila se velika Franjina obitelj – franjevci, klarise i mladi iz Frame. Pozdravili smo se s klarisama i uputili na klerikat na ručak.Naposljetku ostalo je još malo vremena za druženje do idućeg susreta. Međusobno smo se ispratili i zahvalili Bogu na novim prijateljima. Ova „škola“ je zasigurno pomogla mnogim mladima da spoznaju kako je to s Bogom raditi i zajedno s Njim prenositi znanje i ljubav drugim mladima.

Tea Pentić, Frama Gospe od Pojišana- Split

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)