Kakav prijatelj je Isus?!

Krivnja je poput zgusnutog katrana u kosi, toplog i ljepljivog, nemoguće ga je ukloniti. Što ga je više opipavala, to se više pogoršavalo. Katran joj se lijepio za ruke; upotrijebila je vodu, no stvorila je tek glatki, kremasti sloj. Trebale su joj škare, terpentin.“ Ali njoj ništa nije pomoglo. Ona, ona… Našla je spas u NJEMU!

Davno je pročitala taj citat u nekoj knjizi koju je pronašla u staroj kutiji na tavanu dok je tražila staru didinu Bibliju. Tada je bila premala da shvati što to znači. Jedino je znala da se jednom igrajući uz cestu zaprljala katranom i da je mama galamila na nju. Tada je bila mala bezbrižna djevojčica, bez problema…

A sada, nekoliko godina kasnije jako dobro zna što znači davno pročitani citat. Sada sjedi sama na klupi izgubljena u masi koja prolazi kraj nje. Odsutna je… Razmišlja… Shvatila je da je pogriješila… Da se ona mala djevojčica izgubila na stazi odrastanja. I da je izdala sve, te da je počela izdavati i NJEGA!

Ona je bila ta koju su drugi gledali kao primjer. Bila je framašica več četiri godine. Frama joj je bila druga obitelj, ali sada ju je zapostavila. Bilo joj je teško priznati svoje loše strane. Svoje mane je dobro krila. Ali jednog dana sve dođe na vidjelo.

I tako dok je sjedila zamišljena u stvarnost ju je vratio glas plavookog dječaka. Znali si se oni od prije, ona je znala njegov poziv. Te večeri pričala mu je jako dugo. Pričala mu je o svemu sto je učinila, pričala mu je kako je povrijedila ljude svojim postupcima, kako je bila dvolična, licemjerna… Ispovjedila se, ali njena savjest nije bila čista. Nije dobila oprost. Bojala se zatražiti ga, s vremenom počela je gubiti vjeru i u NJEGA!

On ju je strpljivo slušao. Rekao joj je kako Isus nije osuđivao nikoga. Podsjetio ju je na priču o sinu razmetniku: „Dođite k meni svi maleni. Vama pripada kraljevstvo Božje.“ Rekao joj je da treba otvoriti svoje srce i pustiti da On ponovno uđe u njega. Predložio joj je još nešto; da se pomoli svaku večer, otvori Bibliju i pročita otvoreni odlomak. To je i učinila kada je došla kući. Otrčala je na tavan i iz kutije izvukla staru, sad več prašnjavu didinu Bibliju: „Da vaša radost bude potpuna.“ Odmah se sjetila da je to bio moto susreta mladih u Zadru.

Prošlo je neko vrijeme. Opet je imala stari osmijeh na licu. Njen sljedeći susret imao je naziv “Kakav prijatelj je Isus?!

Baš poput razmetnog sina skrnula je s pravoga puta. Odlutala kao izgubljena ovčica i trebao joj je netko tko će je “pronaći” i vratiti u ostatak stada. Samo NJEGOVA ljubav je toliko velika da može sve oprostiti. Samo ON je tako dobrostiv i velikodušan. ON i Njegova LJUBAV!

Marija Filipović, Frama Otok

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.