Uzdamo li se u Boga ?


Gospodine Isuse Kriste prihvaćam tvoju živu prisutnost u meni. Ti si moj Gospodar, moj Otkupitelj, moj Brat i moj Bog. Samo tvoja ljubav može učiniti da sve procvjeta, samo ona može upaliti nova svijetla. Ja se uzdam u TE, ali moja je vjera ponekad nesigurna.

Ponekad zalutam i izgubim se u traganju za nečim nedokučivim i naprosto previše tajnovitim za mene malog, običnog čovjeka. Gospodine želim ruke! Ruke za molitvu, ruke za moje bližnje. Trebam ruke da podržim očajne, da se na molitvu sklope, da se žrtvuju i trude. Odagnaj sve oluje i oblake s neba duše moje i daruj mi svjetlost koja me hrani i vodi prema putu rajske vječnosti.

Budi mi Isuse snaga i utjeha. Čuvaj me i brani kao zjenicu oka svoga, sjenom krila svojih zakrili me. Uvedi me u svijet svoje ljubavi, svoje topline, svoga milosrđa. Ti si Isuse moj život, moje sve.

Pomozi mi da te ljubim svakog dana svim srcem svojim, svom snagom, svom dušom i svom pameti, jer jedino tako mogu nesebično ljubiti svakog čovjeka.

Ne dopusti da se odveć brinem oko onoga što bi uvijek htjelo rasti, a zove se “ja”. Isuse, daj mi smisla za humor. Daj mi milost da mogu razumjeti šalu, upoznati malo sreće u životu i s drugima je dijeliti. Budi uza me blagoslovi moju igru, učenje i rast. Isuse budi moj najbolji prijatelj.

Lucija Karega, Frama Šibenik-Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.