Prva obećanja Frame Slavonski Brod [FOTO]

U nedjelju navečer, dok je cijela Hrvatska gledala utakmicu Hrvatska – Irska, mi Brođani smo imali svoja prva obećanja. Nakon dvije godine obnove, taj dan smo očekivali s velikom radošću i nestrpljenjem.

Misa je počela u 18:30 h. Predvodio ju je vlč Mato Knežević, župnik župe Garčin (iz koje dolazi gotovo polovica framaša), uz prisutstvo vlč Ivana Lenića, župnika župe Gospe Brze Pomoći  i našeg duhovnog asistenta fra Roberta Perišića. Misu smo proslavili s ostalim framašima iz Osijeka-Tvrđe, Sikirevaca, Bošnjaka, Požege i Đakova (koji su bili tako dobri te nam svirali za vrijeme mise), s obitelji, prijateljima, profesorima i ostalim narodom.

Iza obećanika su bila rezervirana mjesta za bake framaša koje su bile ponosne na svoju unučad i koje su ih podržavale svojom prisutnošću. U svojoj propovijedi vlč Mato nas je pozvao da budemo plemeniti mladići i djevojke iako je to u ovom suvremenom svijetu teško. Mnogi nas gledaju kao čudne osobe kojima nešto nedostaje, a u stvarnosti imamo ljubavi i radosti viška. Prva obećanja je dalo devet framaša: Matea Akšamović, Kristina Javorek, Matej Kocić, Doris Miljević, Barbara Polić, Elizabeta Polić, Zrinka Rajković, Antun Vlašić i Ivana Zeba.

Poslije mise obitelj, prijatelje i ostale framaše počastili smo kolačima, kiflicama i raznim drugim poslasticama. Iza toga je, naravno, slijedila zabava uz ples i pjesmu. Budući da nismo spremali ni film ni skeč, framašima smo napravili malo iznenađenje: zajedno smo se spustili do Save i pustili upaljene lučice. Vrativši se u samostan, shvatili smo da nećemo moći pojesti sve kolače te smo otišli do obližnjih kafića (koji su bili puni navijača) i parkova (u kojem su bili nešto normalniji ljudi) i počastili ih. Tako smo spojili ”ugodno s korisnim” te, uz kolače, ”sijali radost”. Nakon što smo došli polupraznih tanjura, većina framaša je sjela pokraj kipa sv Franje i jednostavno pjesmama zahvaljivala Bogu za sve doživljeno toga dana. No, već su se približavali kasni sati, pa smo se morali oprostiti.

Ovo su bila  naša prva obećanja i jako smo sretni i zahvalni svima koji su nas došli podržati. Posebno hvala framašima što su se toliko trudili da obećanja Frame Brod ostanu u jako lijepom sjećanju. I da! Više nismo u obnovi i sad se pazite jer naš brod kreće za vama i plovi 100 na sat! Želimo vam mir i dobro!

Barbara Polić, Frama Slavonski Brod

2 Comments

  1. moram vam reći još jednom da mi je bilo fenomenalno na obećanjima i svima vama koji niste bili može vam biti žao. Nemate pojma što ste propustili 🙂

  2. bravo Barbara! prekrasan članak… jako sam sretna i ponosna na framu Brod (svoju prvu framu) što ste “napokon” izašli iz obnove…. obećanja su bila predivan… i sjetila sam se svojih prvih u Brodu… ah, ta nostalgija… :))) zadnja obećanja u ovoj šk./akad. godini… zaista su bila… naj… :)))

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)